Site icon A3 Haber

Sözcü yazarı Özdil: Erdoğan, 14 yaşındaki çocuk hakkındaki şikayetini geri çekti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. ( Mustafa Kamacı - Anadolu Ajansı )

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Erdoğan’ın özel avukatı aracılığıyla “cumhurbaşkanına hakaret”ten yargılanan 14 yaşındaki çocuk hakkındaki şikayetini geri çektiğini yazdı.

Özdil, “14 yaşında bir çocuğumuz, cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine şikayet edilmiş, evinden polisle aldırılmış, karakola çektirilmiş, savcıya götürülmüş, adli tıp’a götürülmüş, dava açılmış, üç yıla kadar hapsi isteniyordu” ifadelerini kullandı.

“Üstelik, 14 yaşındaki çocuğumuz bir instagram paylaşımı nedeniyle şikayet edilmişti ama, o mesajda ne cumhurbaşkanının adı geçiyordu, ne de cumhurbaşkanlığı makamı… Bırakın cumhurbaşkanını, herhangi bir kişiye bile hakaret yoktu” diyen Özdil, çocuğun paylaşımında, “813 Mit ajanı nerde? 128 milyar dolar nerede? Rahip Brunson nerede? Hacı hoca dediğiniz Gülen nerede? Ruslar tarafından bombalanan şehitlerimiz nerede? Şanlı şehitlerimize leş, Apo’ya sayın diyen kişi neden hâlâ orda? Kozmik odada Avrupa’ya verilen gizli bilgiler nerede?” diye yazdığını aktardı.

İlk duruşmanın gerçekleşmesi beklenirken, davada yeni bir gelişme olduğunu ifade eden Özdil, şu ifadeleri kullandı:

Exit mobile version