A3 Haber

Halil Falyalı cinayeti: Faysal Söylemez de gözaltına alındı

Halil Falyalı cinayeti: Faysal Söylemez de gözaltına alındı

Halil Falyalı cinayeti: Faysal Söylemez de gözaltına alındı
Şubat 13
15:08 2022

Kuzey Kıbrıs’ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Mustafa Söylemez’in kardeşi Faysal Söylemez olduğu öğrenildi. Gözaltı sayısı 10’a yükseldi.

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında “Söylemez Kardeşler” olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile iki adamı gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında üç şüpheli daha gözaltına alındı. Falyalı cinayeti soruşturmasında İstanbul’da gözaltı sayısı 10’a yükseldi.

Gözaltına alınan son üç kişiden birinin de Mustafa Söylemez’in kardeşi Faysal Söylemez olduğu belirtildi.

1990’larda üniformalı çete olarak anılan Söylemezler; eski doktor, asker ve polis olan kardeşlerden oluşuyordu.

Soruşturma kapsamında Kuzey Kıbrıs polisi, Girne’de bir eve operasyon düzenledi, iki zanlı gözaltına alındı. Polis baskın yapılan evde bir tabanca buldu. Silaha balistik inceleme yapılıp, Falyalı suikastinde kullanılıp kullanılmadığı araştırılacak.

Gözaltı sayısı 10’a yükseldi̇

Böylece cinayet ile ilgili yakalananların sayısı Kıbrıs’ta dört, İstanbul’da altı olmak üzere, 10’a yükseldi. Kıbrıs’tan bir polis ekibinin delillerle birlikte Türkiye’ye geleceği ve soruşturma ile ilgili koordinasyon sağlanacağı öğrenildi.

Halil Falyalı, 2016’dan beri ABD’nin para aklama ve uyuşturucu trafiğinden arananlar listesindeydi. Bu nedenle Kıbrıs’tan ayrılmıyordu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER