A3 Haber

HDP’li Buldan: Bizi yok sayanları yeri, zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz

HDP’li Buldan: Bizi yok sayanları yeri, zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz

HDP’li Buldan: Bizi yok sayanları yeri, zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz
Şubat 13
17:22 2022

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine altı muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiği çalışma yemeğine ilişkin, “Bizi yok sayanları yeri, zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı sonrası dün gece İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da çalışma yemeğinde bir araya gelmişti.

Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada ”Yarının Türkiyesi için önemli bir adım attık” dendi.

Ancak muhalefetin oluşturmaya çalıştığı bu yapıya TBMM’deki en büyük üçüncü parti olan HDP dahil edilmedi.

İzmir’de partisinin il teşkilatının dördüncü olağan kongresine katılan Buldan, dün altı siyasi partinin genel başkanlarının toplantısının ardından sosyal medyada adeta kıyametin koptuğunu belirterek, “‘Niye bu altılının içerisinde HDP yok’ diye soranlar oldu. Bizi tanımayanları biz hiç tanımıyoruz, bu da böyle bilinsin. Bizi yok sayanları yeri, zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz” dedi.

“Yolumuz üçüncü yoldur”

Kendi yollarında yürümeye devam edeceklerini belirten Buldan, şunları söyledi: “O altı siyasi partinin içerisinde bir tanesini ayırın, diğerlerinin oy toplamı HDP’nin yarısı bile etmez. İşte bunun için hiç oralı olmanıza gerek yok. Biz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz üçüncü yoldur ve bu üçüncü yola bir gün herkes muhtaç olacak, bir gün herkes mecbur olacak, bir gün herkes bizimle görüşmek için yanımıza gelecekler, bizimle görüşmek için randevu isteyecekler, bundan hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Biz öyle kolay lokma değiliz. Biz, Selahattin Demirtaş’ın dediği gibi demirden leblebiyiz, ağzınıza alırsanız dişleriniz kırılır.”

Demokratik muhalefetin mücadele ortaklığını büyütmeye kararlı olduklarını vurgulayan Buldan, “Bu kararlılığımız, cesaretimiz, idealimiz her daim olacaktır. Demokrasi ittifakı dediğimiz bu yol, bir mücadele ortaklığıdır. Bu güç birliği hem tarihsel hem toplumsal bir ihtiyaçtır, bu umudu yeniden inşa ediyoruz, hepimize hayırlı olsun. Türkiye’nin çoklu krizde çıkış yolu en güçlü demokrasi ittifakında buluşmaktır” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER