A3 Haber

TİP’ten “Müdahale Kongresi”: “Saray rejimi yıkılacak, sülale devri bitecek!”

TİP’ten “Müdahale Kongresi”: “Saray rejimi yıkılacak, sülale devri bitecek!”

TİP’ten “Müdahale Kongresi”: “Saray rejimi yıkılacak, sülale devri bitecek!”
Şubat 13
19:31 2022

Türkiye İşçi Partisi’nin 61’inci kuruluş yıldönümünde düzenlediği ‘Müdahale Kongresi’nde yayınlanan bildiride, “Kokuşmuş, yobaz ve barbar düzene karşı seferber oluyoruz” denildi. “Erdoğan ile ant olsun ki hesaplaşacağız!” diyen TİP Genel Başkanı Baş, “Hesaplaşacağız ki geri dönmesinler. Bu büyük yürüyüşün temel hedefi bir yeniden kuruluştur. Bizden çaldıklarını geri alacağız” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 61. kuruluş yıldönümü olan 13 Şubat’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde “Müdahale Kongresi”ni düzenledi. Kongreye Türkiye’nin dört bir yanından işçilerin, gençler, LGTBİ+’lar, kadınlar, parti üyeleri ve parti dostları katıldı. Genel Başkan Erkan Baş, Saray rejimi ile hesaplaşma vurgusunu yineledi.

Kongrede Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajı okundu.

Kadıgil: Sosyalist Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz

İleri Haber’in haberine göre; Açılışta konuşan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, “Adıyla sanıyla şanıyla sosyalist Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz, bu kadar basit” sözlerine yer verdi. Ülkenin yüzde 99’u cahil diyenlere seslenen Kadıgil, “Bu ülkenin yüzde 99’u çalışıyor, yüzde 1’i ise yiyor. Biz gece gündüz çalışalım, bunlarda yattıkları yerden yesinler. Bunca yalanın sebebi bu” diye seslendi.

Sosyalist Türkiye Cumhuriyeti’ni istemenin saçma olduğunu söyleyenlere de seslenen Kadıgil, “Saçma olan bizim istediğimiz dünya değil, saçma olan içinde yaşadığımız, maruz kaldığımız bu dünya” sözlerine yer verdi.

“Bizim bir davamız var, planımız var” diyen Kadıgil, şu sözlere yer verdi:

  • Saray rejimini yeneceğiz, sonrasında da ülkeyi patronlara teslim etmemizi bekleyenler varsa açıkça söylüyoruz çok beklerler. Biz sadece AKP’den değil, AKP’ler yaratan bu düzenin kendisinden kurtulmak istiyoruz. Bu yüzden diyoruz ‘Haydi başlayalım’ diyoruz. Okullarımızı, meclisimizi, derelerimizi, hastanelerimiz, hepsini bu haramilerden geri alacağız. Bu yolda yalnız değiliz.

Sera Kadıgil’in konuşmasının ardından Moğollar grubu sahneye davet edildi. Moğollar şarkılarını katılımcılarla birlikte coşkuyla seslendirdi.

Kongreye tebrik mesajları iletildi

Moğolların ardından etkinliğe katılamayanların gönderdiği tebrik mesajları okundu. Mesajları okunan isimler şu şekilde: Rıza Türmen, Şebnem Gürsoy, Afşar Timuçin, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, Selahattin Demirtaş. Selahattin Demirtaş’ın mesajının okunmasının ardından salonda “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları yükseldi.

Tebrik mesajlarının ardından TİP’in sonuç bildirisi okundu.

İşçiler de kürsüde yer aldı

Direnişleri ile Türkiye’nin her yanından ses getiren işçiler, sahneye çıktı. Farplas Fabrikası’nda çalışan ve haklarını istediği için işten atılan TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık, kürsüde tüm işçiler adına söz aldı.

Taleplerinin yalnızca insanca yaşamak olduğunu söyleyen Dolaşık, “Bizler Türkiye’deki işçi sınıfı hareketinin genişlemesi, sosyalist mücadelenin büyümesi, kan emici burjuvazi ve onun siyasi temsilcilerine karşı mücadeleyi büyütmek için toplandık. Bizler bu göreve talibiz. Büyük bir tarihin yanında bizim direnişimiz belki bir damla” sözlerine yer verdi.

Erkan Baş: Erdoğan’la ant olsun ki hesaplaşacağız

“Biz içine yalnız kendimizin gireceği bir sandal istemedik, okyanusları aşacak bir gemi yaptık” diyen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş şunları söyledi:

  • Bu ülkede ‘halk sola oy vermez’ dediler. Bugün Türkiye’de kurtuluşun solda olduğunu gören milyonlarca insanla beraberiz. ‘Geçmişte yaşıyorsunuz’ diyenler baksın, Türkiye’nin en genç partisiyiz. Komünistler görüşlerini gizlemeye tenezzül etmez. Tek cümle: Tahammülümüz kalmadı. Bu sömürü düzenini yıkmak için buradayız. Amacımızı gizlemiyoruz. Doğup büyüdüğümüz bu topraklara, bizi besleyen doğasına, bu mavi gezegene borcumuz var.
  • Biz yıllardır direnmemize rağmen ‘Bu daha başlangıç’ demeyi Gezi’den öğrendik. Ey Sarayında oturup bu ülkeyi açlığa mahkum eden Tayyip Erdoğan, Ey bu Saray rejiminden beslenen patronlar, tarikatçılar, işbirlikçiler, mafya bozuntuları. And olsun ki hesaplaşacağız! Bu bir kurtuluş hareketidir. Kurtuluş için hesaplaşacağız. Bize diyorlar ki ‘Siz zenginliğe düşmansınız.’ Hayır, biz yoksulluğa düşmanız! Eğitim, sağlık, tüm temel insan hakları tüm halka ücretsiz olacak. Bu ülkeden kurtulmak değil, bu ülkeyi sömürücülerden kurtarmak istiyoruz. İnsanın insanı sömürmediği bir dünyayı, sosyalizmi kuralım istiyoruz.

“Bizden çaldıklarınızı geri almaya geliyoruz”

  • Yoksulluğa isyan eden her yurttaşımızın yanında mutlaka Türkiye İşçi Partisi olacak. Bizden çaldıklarınızı geri almaya geliyoruz! Biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız, buradayız. O, saraya muhalif olduğunu iddia eden tüm partilerin yöneticilerine sesleniyorum. Millet İttifakını uyarmayı borç biliyorum. Türkiye dün akşam yayımlanan o fotoğrafa (liderler zirve ini kastediyor) sığmaz. Kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne koyanı herkes affetse biz affetmeyiz! Bu yürüyüş Türkiye İşçi Partisi ile sınırlı değildir.

“Sülale devri bitiyor” 

  • TİP’in kendisine ilişkin hiçbir pazarlığı, talebi yoktur. Siyaset, halkın seçmen değil yurttaş olduğu bilinciyle yeniden şekillendirilmelidir. O da Ankara’ya sığmaz. Biz solculara solculuk yapmayacağız. Derdimizi halka anlatacak, halkın derdini dinleyeceğiz. İnsanlık okyanusları aşma iradesi gösterdikçe büyümüştür. Biz içine yalnız kendimizin gireceği bir sandal istemedik, okyanusları aşacak bir gemi yaptık. Saray soytarıları, size sesleniyoruz: Saray rejimi yıkılacak, sülale devri bitecek! Emekçilerin yürüyüşü başlıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER