A3 Haber

Pınar Gültekin davasında yine karar çıkmadı: Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir “Mahkeme sanıklara kolonya ikram etti” dedi

Pınar Gültekin davasında yine karar çıkmadı: Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir “Mahkeme sanıklara kolonya ikram etti” dedi

Pınar Gültekin davasında yine karar çıkmadı: Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir “Mahkeme sanıklara kolonya ikram etti” dedi
Şubat 14
11:05 2022

Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili davanın 10’uncu duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün saat 14.00’de başladı. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “Beklentimiz sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi” dedi.

Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayeti ile ilgili davanın 10’uncu Duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülüyor.

Duruşmadan notlar şöyle:

  • Duruşma saat 14.00’de başladı.
  • Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya fail Cemal Metin Avcı, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda K, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı, iş ortakları Şükrü Gökhan O. ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
  • Gültekin’in babası Sıddık ile annesi Şefika Gültekin de duruşmada yer aldı. Duruşmada, Cemal Metin Avcı ile diğer sanıklar ve avukatların son savunmaları dinlenecek.
  • Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, onuncu duruşma öncesi Muğla Adliyesi önünde gazetecilere, cinayetin başlangıcından bu yana geçen gelişmeler hakkında bilgi verdi.
  • Cemal Metin Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini beklediklerini ifade eden Epözdemir, Avcı’nın, yargılama aşamasında haksız tahrik indiriminden faydalanmaya çalıştığını ve ezberlenmiş kurgulanmış ifadeler verdiğini belirtti.

“Beklentimiz ağırlaştırılmış müebbet cezası”

Cinayetin her aşamasının planlandığını ve senkronize işlendiğini söyleyen Epözdemir, “Soğuk kanlı, profesyonel bir kadın katili var. Daha önce de kadınlara karşı benzer eylemleri var. Buna ilişkin de yargılamada deliller ortaya çıktı. Beklentimiz sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi. Adli Tıp Kurumu da raporlarında ‘maktulenin yaşarken katledildiğini’ söylüyor. Hatta ‘dokular yandığı için ölüm zamanını tespit edemiyoruz’ diyor. Diğer sanıklar bakımından da emsal mahiyetinde cezalandırmalar istiyoruz” diye konuştu.

Kadın dernekleri takip ediyor

Kadınlar Birlikte Güçlü, Kadın Meclisleri, Kampüs Cadıları, Yeni Demokrat Kadın’ın da aralarında olduğu çok sayıda kadın örgütü duruşmayı takip ediyor. Duruşmadan yarım saat önce adliye önünde bir araya geleceklerini duyuran kadın örgütleri, sanıkların hak ettiği cezayı alması için herkesi davaya sahip çıkmaya çağırdı.

Öte yandan Antalya Kadın Platformu, “Katledilen kız kardeşimiz Pınar için, 14 Şubat’ta ‘Öldüren sevgi istemiyoruz’ demek için saat 18.30’da Attalos Meydanı’ndayız” açıklaması yaptı. Kadın Savunma Ağı üyeleri de Ankara Çankaya Belediyesi önünde dün eylem yaparak, “Olmaz olsun eşitsiz aşk, biz hayatı istiyoruz. Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” dedi.

İstanbul’da ise kadınlar bugün saat 19.30’da Kadıköy’de eşitsiz aşka, eşitsiz hayata karşı eylem yapacak. Kadınlar Birlikte Güçlü’den yapılan çağrıda “Aşk eski bir yalan, Adem’le Havva’dan kalan! Yasak elmanın tadına hep beraber bakmak için Kadıköy Khalkedon’dayız. Eşitsiz bir aşka, eşitsiz bir hayata karşı ses çıkarıyoruz” dendi.

“Üzerime kan bulaşmasını istemedim”

Mahkeme başkanının, “Pınar Gültekin’i neden elinle değil de ip dolayarak varile koydun” sorusuna sanık Cemal Metin Avcı, “Üzerime kan bulaşmasını istemedim” diye yanıt verdi. Avcı’nın savunması sırasında Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, “katil” diye bağırması üzerine, mahkeme başkanı tarafından dışarıya çıkarıldı.

Yine ertelendi

Mahkeme heyeti, ara kararında Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk hali ile Mertcan Avcı’nın adli kontrol şartının uygulamasının devamına; Ayten Avcı, Mertcan Avcı, Şükrü Orhan ve Eda Karagül’ün toplanan delillerin yeterli olması nedeniyle sonraki celseye katılmamalarına karar vererek, duruşmayı erteledi.

“Mahkeme, sanıklara kolonya ikram etti”

Duruşmanın ardından Avukat Rezan Epözdemir ve öldürülen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, gazetecilere açıklamada bulundu. Avukat Rezan Epözdemir, “Müvekkillerimiz ne yazık ki duruşma salonlarından çıktı. Sanık aileye kolonya ikramı yapan bakış açısı bizim müvekkillerimizi ne yazık ki bir defa daha duruşma salonundan çıkarmış oldu. Karşı tarafın bizim kişilik haklarımıza ilişkin bütün açıklamalarına rağmen müdahale etmeyen sayın mahkemenin, müvekkilimizi herhangi bir değerlendirmesinde kolluk marifetiyle salondan çıkarması kabul edilemez. Aynı mahkeme sanıklara kolonya ikram etti. Şüphesiz sanığın hakları vardır ancak burada çifte standart olduğu için söylemek zorundayız. Duruşma 11 Nisan’a bırakıldı. Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk hali devam ediyor, Mertcan Avcı’nın adli kontrol halinin devamına karar verdi. 11 Nisan’da son sözleri söylendikten sonra karar verilecektir. Reddi hakim taleplerimizin tamamı ret edildiği için bir adalet beklentimizin olmadığını söyledik. Sonuna kadar hak arama özgürlüğümüzü kullanacağız” dedi.

“İdam istiyoruz”

Sıddık Gültekin, üçüncü kez duruşmadan dışarı çıkartıldığını belirtip, “10 duruşmadır, 2 bin kilometre yol geliyoruz. Mağdur olan biz, diri diri yakılan biz, ölen biz. Maalesef içeride kolonya onlara veriliyor. Hiçbir söylemimizi dikkate almıyorlar. Türkiye’nin en iyi hukukçusu bizi savunuyor. Biz bu işin içinden çıkamıyoruz. Sayın Adalet Bakanı’na sesleniyorum, ‘Acaba başka bir avukat olsa bu cinayetin üstü kapanacak mıydı?  Biz bu caniye ve ailesine idam istiyoruz. Bu cinayeti beraber işlemişler” diye konuştu.

Son duruşmada ne olmuştu?

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 Ocak 2022 tarihinde yapılan son duruşmada dosyaya giren Adli Tıp raporunda, “Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur” değerlendirmesinin yapıldığı belirtilmişti. Sanık Cemal Metin Avcı “Asla canlı değildi. Ölmeseydi ambulansı arardım” savunmasıyla raporu kabul etmezken, avukatı da yeniden rapor istenmesini talep etmişti.

Cumhuriyet Savcısının mütalaasında, sanık Cemal Metin Avcı için ‘Canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis; anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan hakkında TCK 281 uyarınca “suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Yine sanık Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı hakkında da TCK 281 uyarınca ceza talep edilmişti.

Cemal Metin Avcı’yı tahliye etmeyen mahkeme, savunmalarını hazırlamaları için sanıklara süre verdi. Yeniden Adli Tıp raporu talebini reddeden ve sanığın annesi olan sanık Ayten Avcı’nın da gelecek duruşmaya katılması karar veren mahkeme duruşmayı 14 Şubat 2022’ye ertelemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER