A3 Haber

Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı

Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı

Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı
Şubat 15
20:47 2022

Yaşamını yitiren MİT mensubuna dair haber nedeniyle verilen cezaların onanmasının ardından bugün yeniden cezaevine giren gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı.

Libya’da yaşamını yitiren MİT mensubuna dair haber gerekçe gösterilerek haklarında verilen hapis cezasının onanmasının ardından bugün yeniden cezaevine giren gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı.

Söz konusu haber nedeniyle gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser, Eren Ekinci ve Barış Terkoğlu İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı.

Yargılama sonucu mahkeme, Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci halkında beraat kararı verirken, Barış Pehlivan ile Hülya Kılınç’a “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan 3 yıl 9’ar ay, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’e de aynı suçtan 4 yıl 8’er ay 7’şer gün hapis cezası verilmişti.

Yerel mahkemenin kararının ardından dosya İstinaf Mahkemesine taşınmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi de gazeteciler hakkında yerel mahkeme tarafından verilen kararı onamıştı.

Serbest bırakıldılar

Cezaları onanan Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç cezaevine gönderilmişti. Bugün Çağlayan Adliyesine giderek teslim olan Murat Ağırel ve Barış Pehlivan, Silivri Cezaevine götürülmüştü.

Avukat Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı “Ve özgürlük geldi. Hemen şimdi! Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı” paylaşımıyla iki gazetecinin serbest bırakıldığını duyurdu.

CHP Milletvekili Alpay Antmen de gazeteci Hülya Kılınç’ın serbest bırakıldığını duyurdu. Antmen, “Bir güzel haber daha. Gazeteci Hülya Kılınç da serbest bırakıldı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER