A3 Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nde genel sekreterliğe atanan Hasan Fehmi Topal’ın lisans öğrencisi olduğu ortaya çıktı

Boğaziçi Üniversitesi’nde genel sekreterliğe atanan Hasan Fehmi Topal’ın lisans öğrencisi olduğu ortaya çıktı

Boğaziçi Üniversitesi’nde genel sekreterliğe atanan Hasan Fehmi Topal’ın lisans öğrencisi olduğu ortaya çıktı
Şubat 15
15:35 2022

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Nedim Malkoç’un görevden alınmasının ardından yerine atanan Dr. Öğretim Üyesi Hasan Fehmi Topal’ın 13 dönemdir Tarih Bölümünde lisans öğrencisi olduğu ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) 13. dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Naci İnci’nin icraatları tartışma yaratmaya devam ediyor.

Üniversitenin genel sekreteri Nedim Malkoç, dün (14 Şubat) “görülen lüzum üzerine” görevden alınmış, yerine ise vekaleten eski Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fehmi Topal atanmıştı.

Topal’ın Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde 13 dönemdir lisans öğrencisi olduğu öğrenildi.

13 dönem ortalamasının “sıfır” olduğu ifade edilen Topal’ın bu dönemin sonunda yasa gereği bölüm ile ilişkisinin kesileceği belirtildi.

2 Şubat’ta Çevre Bilimleri Ensitütüsü’ne atandı

Topal, 2 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Ensitütüsü’ne, enstitünün bu yönde herhangi bir talebi olmamasına rağmen 1416 no’lu yasaya dayanarak Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 1416 no’lu yasaya dayanarak üniversitelerine yapılan bu atamaların Boğaziçi Üniversitesi liyakat ölçülerine ve atama ve yükseltme kriterlerine uymadığını açıklamıştı.

AKP’ye yakın BURA’da yöneticilik yapmış

Hasan Fehmi Topal, 2003’te kurulan ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Akademisyenler: Hasan Fehmi Topal lisans öğrencisi, ortalaması 0

Konuya dair açıklama yapan Boğaziçi akademisyenleri, Malkoç’un yerine asaleten bir genel sekreter atanana kadar bu görevi üstleneceği açıklanan Öğretim Üyesi Hasan Fehmi Topal’ın halen Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde lisans öğrencisi olduğunu belirtti.

Akademisyenlerin açıklaması şöyle:

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Nedim Malkoç’un 14 Şubat günü  ‘görülen lüzum üzerine’ görevden alınmasının ardından, aynı gün asaleten bir Genel Sekreter atanana kadar bu görevi üstleneceği açıklanan Dr. Öğretim Üyesi Hasan Fehmi Topal’ın halen Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde lisans öğrencisi olduğu öğrenildi.

13 dönemdir Tarih Bölümü lisans programında kayıtlı olduğu, 13 dönemdir ortalamasının 0 olduğu öğrenilen Topal’ın bu dönemin sonunda yasa gereği bölüm ile ilişiğinin kesileceği ortaya çıktı.

Dr. Öğretim Üyesi Topal, 2 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’ne 1416 no’lu yasaya dayanarak Enstitünün bu yönde herhangi bir talebi olmamasına rağmen Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştı.

Topal, 2003 yılında kurulan AKP’ye yakınlığı ile bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) 13’üncü Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı  görevini yürütmüştü.  Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 1416 no’lu yasaya dayanarak üniversitelerine yapılan bu atamaların Boğaziçi Üniversitesi liyakat ölçülerine ve atama ve yükseltme kriterlerine uymadığını açıklamışlardı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER