Site icon A3 Haber

TKP, İBB’den yüksek miktarda burs aldığı ortaya çıkan üç AKP’li kadın hakkında suç duyurusunda bulundu

Türkiye Komünist Partisi (TKP), AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) aldıkları yüksek miktardaki burslarla gündeme gelen Ravza Kavakçı Kan, Fatma Betül Sayan Kaya ve Rabia İlhan Kalender ile bu üç isme burs veren yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

TKP İstanbul İl Başkanlığı, AKP İstanbul milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ve Fatma Betül Sayan Kaya ile AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan Kalender’in AKP döneminde İBB iştirakleri KİPTAŞ ve İSBAK’tan aldıkları yüksek miktardaki bursları yargıya taşıdı. TKP Ravza Kavakçı Kan, Fatma Betül Sayan Kaya ve Rabia İlhan Kalender ile dönemin KİPTAŞ ve İSBAK yöneticileri hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Hayatlarında tek bir gün emek harcamamışların milyonlarca lira bursu çalışma karşılığında aldığı iddiası tam bir fiyaskodur… Siz ancak benzerlerinizi kandırırsınız. İstanbul Örgütü olarak ensenizdeyiz. ‘Nasılsa unutulur’ diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. İstanbul halkından çaldığınız, çırptığınız her kuruşun hesabını soracağız. Bu 3 kadın hakkında suç duyurusunda bulunduk. Tüm ülke yoksullukla, faturalarla boğuşurken bu arkadaşlar milyonların alın teriyle sefahat sürmüşler… Yok öyle yağma, hiç merak etmeyin, burnunuzdan fitil fitil getireceğiz. Bu da bizim İstanbul halkına sözümüz olsun.

İBB’den AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı hakkında suç duyurusu: 2 milyon 92 bin lira burs almış!

AKP’li Ravza Kavakcı, İBB’den aldığı 2 milyon 160 bin TL’lik “bursu” böyle savundu: Usulsüzlük yok!

“Kamuyu zarara uğrattılar”

TKP’nin suç duyurusu dilekçesinde ise şunlar belirtildi:

Exit mobile version