Site icon A3 Haber

Ali Babacan: Ülkemizi taşımak istediğimiz noktada Bahçeli’nin zihniyetine yer yok

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan’ın gündeminde KDV’deki değişiklikler, yastık altı altın tartışması, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin “Avrupa Birliği normları nedir?” sorusu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BAE ziyareti vardı.

“Enflasyona karşı dört özel destek programı çağrısı”

İktidarı enflasyona karşı dört konuda özel destek programı oluşturma çağrısını yineleyen Babacan bunları şu şekilde açıkladı:

“Bir; dar gelirli vatandaşlarımızı gıda, elektrik, doğalgaz, kömür ve benzeri temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışlarına karşı koruma maksadıyla özel bir destek programı oluşturun. Elektrik ve doğal gaz faturalarındaki vergileri derhal indirin. İki; çiftçilerimiz için gübre, tohum, ilaç, elektrik, mazot, yem gibi girdi maliyetlerindeki artışları telafi edecek özel bir destek programı oluşturun. Üç; esnafımız için özel bir doğrudan destek, kredi ve garanti mekanizması oluşturun. Dört; iktidarın sebep olduğu enflasyon karşısında ezilen ihtiyaç sahibi ailelere, doğrudan gelir desteği sağlayın.”

“Önce girdi maliyetlerindeki KDV’yi, sonra satarkenki KDV’yi indirin”

Temel gıdalardaki KDV indiriminin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesine de değinen Babacan, KDV indiriminin fazla bir işe yaramayacağını belirterek şunları söyledi:

“Bahçeli, Google’a yazıp öğreneceğiz şeyleri ülkeye soruyor”

İktidarın yeni ekonomik adımlarından altın mevduat sistemini eleştiren Babacan, “Önce güveni kazanın, sistem dışı ne var ne yoksa gelir. Ama güveni sağlayamazsanız avucunuzu yalarsınız. Ülkede savaş mı var ya? Allah korusun, bir savaş olursa vatandaş küçük kızının kulağındaki küpeyi bile devleti için teslim eder. Ama beceriksizliğin bedelini vatandaşa ödetmeye hakkınız yok” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin altı liderin bir araya gelmesi üzerine söylediği, “Avrupa Birliği normları nedir?” sözlerine de yanıt veren Babacan, “Türkiye’nin Avrupa standartlarına yükselmesi hedefi krizlerin ortağı Bahçeli’yi rahatsız etmiş. Google’a yazıp öğreneceği şeyleri grup toplantısında ülkeye soruyor. Bunlar yeni konular değil. Türkiye Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olurken altına imza ettiği sözleşmeler” ifadelerini kaydetti ve sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Ülkemizi taşıma istediğimiz noktada Bahçeli’nin zihniyetine yer yok” 

“Bu manzara hak mıdır, adalet midir?” 

Exit mobile version