A3 Haber

Kıyafeti nedeniyle hedef gösterilen Gülşen’den “şarkılı” yanıt: Namuslu görünmek kimlere kalmış

Kıyafeti nedeniyle hedef gösterilen Gülşen’den “şarkılı” yanıt: Namuslu görünmek kimlere kalmış

Kıyafeti nedeniyle hedef gösterilen Gülşen’den “şarkılı” yanıt: Namuslu görünmek kimlere kalmış
Şubat 17
16:28 2022

Kıyafeti nedeniyle hedef alınan Gülşen, sahnede Sezen Aksu’nun “Namus” isimli şarkısını söyledikten sonra, “Arkadaşlar, ülkemizin şarkısı olabilir bu şarkı. Gerçekten bu şarkıyı ülkemizin şarkısı ilan ediyorum. Namuslu görünmek kimlere kalmış” dedi.

Son dönemde kıyafetleri nedeniyle gerici söylemlerin hedefi olan kadın şarkıcılardan Gülşen, hakkında konuşanlara yanıt verdi.

Dün akşam da İstanbul’daki bir eğlence mekanında sahne alan Gülşen, sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, Sezen Aksu’nun içinde “Fazilet dediğin meğer masalmış / Namuslu görünmek kimlere kalmış / Zenginmiş, fakirmiş, halkmış, kralmış / Gördüm ki kimseyi takmadın namus” sözlerinin geçtiği “Namus” isimli şarkısını söyledi.

Gülşen daha sonra, “Namus kimlere kalmış” diyerek kendisini hedef alanlara tepki gösterdi:

“Arkadaşlar, ülkemizin şarkısı olabilir bu şarkı. Gerçekten bu şarkıyı ülkemizin şarkısı ilan ediyorum. Namuslu görünmek kimlere kalmış diyerek buraya nokta koymak istiyorum.”

İzzet Yıldızhan ve Orhan Gencebay hedef almıştı

Gülşen, Hadise ve Hande Yener, sahnede giydikleri kıyafetler nedeniyle ilk olarak İzzet Yıldızhan isimli şarkıcı tarafından hedef alınmışlardı.

Yıldızhan, kadın şarkıcılar için, “Her sanatçının yaşam biçimi var, saygı duyarım ama şu da bilinmeli ki burası Türkiye. . Herkes bu topluma göre yaşamalı. Ben ekranlarda böyle şeyler görmek istemiyorum. Külotla, mayoyla sahneye çıkmasınlar” demişti.

Daha sonra Orhan Gencebay da konuya gerici bir yaklaşımla dahil olarak, “Edepli olmak lazım” yorumunda bulunmuştu.

Şarkıcı Işın Karaca ise “Gülşen aslan gibi şarkıcı, efsane bir söz yazarı. Sadece ben de kız annesiyim o da belirli bir normun içerisinde bu ülkeye göre hareket etmelidir diye düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldızhan, Gencebay ve Karaca, bu sözleri nedeniyle kamuoyundan tepki görmüştü

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER