A3 Haber

Uğur Şahin duyurdu: Pfizer-BioNTech’in Omicron aşısı ertelendi

Uğur Şahin duyurdu: Pfizer-BioNTech’in Omicron aşısı ertelendi

Uğur Şahin duyurdu: Pfizer-BioNTech’in Omicron aşısı ertelendi
Şubat 17
17:20 2022

Koronavirüsün en çok mutasyona uğramış varyantı olarak bilinen Omicron varyantına karşı bu yılın başında özel bir Covid-19 aşısı geliştirme kararı alan BioNTech CEO’su Uğur Şahin’den yeni bir açıklama geldi.

Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucu ortaklarından 56 yaşındaki Uğur Şahin Alman Bild gazetesine konuştu.

Bu yılın başında Omicron varyantına özel bir koronavirüs aşısı geliştirme kararı aldıklarını ve Mart ayının sonunda Omicron varyantına özel olan koronavirüs aşısının piyasaya çıkacağını duyuran Şahin bu projenin ertelendiğini duyurdu.

Şahin, Omicron varyantına özel koronavirüs aşısının Nisan ya da Mayıs ayına kadar çıkmayacağını ve üretim tarihlerinin ertelendiğini açıkladı.

Şahin, Avrupa İlaç Ajansı sebebiyle bu gecikmenin yaşandığını söylerken, verilerin onaylanması gerektiğini dile getirdi. Şahin, “Şu an bir Omicron aşısına ihtiyaç olup olmadığı halen inceleniyor. Aşının epidemiyolojisine bakılması gerekiyor” dedi.

Koronavirüsün gelecek 5 ile 10 yıl boyunca insanlığın arasında olacağını dile getirirken, “Koronavirüsün biteceğini tahmin etmiyoruz. Bizce bu kadar büyük bir drama yaşanmayacak. Eğer ihtiyaç olursa BioNTech yeni varyantlara karşı aşı geliştirebilir. Fakat ben durumun bu kadar dramatik olacağını sanmıyorum” ifadesini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER