A3 Haber

Can Dündar: Geççek ile zil takıp oynadık, bu daha provası, bir de geldiği gibi gittiği günü düşünün

Can Dündar: Geççek ile zil takıp oynadık, bu daha provası, bir de geldiği gibi gittiği günü düşünün

Şubat 18
11:20 2022

Tarkan’ın dün akşam yayımlanan “Geççek” adlı parçası siyasi tartışmalara konu olmaya devam ediyor. Gazeteci-yazar Can Dündar, Geççek ile ilgili yorumunda, “Tam alkışsızlığın burukluğunu yaşarken, gece bütün alkışlar ‘Düş babam artık düş yakamızdan’ diyen bir popçuya gitmiş. Oysa daha yeni camide mikrofonu kapıp böyle şeyler söyleyenlerin dilini koparma sözü vermiştiniz. Hepsini susturduğunuzu zannetmiştiniz” dedi.

Can Dündar’ın #Özgürüz adlı YouTube kanalındaki yorumu şöyle:

Yine kültürel hegemonya meselesine geldik.
İktidar, sarayıyla, yargısıyla, medyasıyla, mafyasıyla, Soylu’suyla bastırdıkça bastırıyor, sonra gün geliyor, o bir türlü giremediği alandan biri çıkıp bir şarkıyla bütün o ceberrut tahakkümü alaşağı ediveriyor.
Düşünsenize, tam da kendinizce bir sürü müjdeler vermişsiniz, ama bir salona topladığınız kuklalarınıza bile beğendirememişsiniz; “Hani alkış” deyince zoraki bir el çırpmayla dönüp arkanızı gitmişsiniz.
Tam alkışsızlığın burukluğunu yaşarken, gece bütün alkışlar “Düş babam artık, düş yakamızdan” diyen bir popçuya gitmiş.
Oysa daha yeni camide mikrofonu kapıp böyle şeyler söyleyenlerin dilini koparma sözü vermiştiniz. Hepsini susturduğunuzu zannetmiştiniz. Nasıl olur; ne cüretle çıkıp “Geldiği gibi gitcek” derler, değil mi?
Şimdi kahrolmaz mısınız; neden bizimkiler bu etkiyi yaratamıyor, iki notayla, üç sözle milleti ayağa kaldıramıyor, insanların içini umut dolduramıyor diye?
Biz söyleyelim:
Sizin itaat kültüründen o… Tek adam ne derse onu diyen, onunla aynı kareli ceketi giyen, ille beğeneceği şarkıları söyleyenlerden bırak kültürü, garnitür bile olmaz.
Dil, rahatını sever; kültür, özgürlük ister. Bir akşam ekrana çıkıp “gitcek” müjdesi verdi mi, adamı “dilini koparırım” filan dediğine pişman eder. Ne diyeceğini şaşırıp üç dakkalık klibin ardında “şer ittifakı”, “yabancı güçler”, “hain odaklar” filan arar durursun.
Tarkan, bir kısmı iktidara yanlamış, bir kısmı üç maymuna yatmış, pek azı riski göze almış bir dünyanın içinden cesaretle seslendi. Tam da toplumun kedere boğulduğu bir dönemde bu çilenin biteceği müjdesini, zilleri takıp oynayacağımız günün haberini verdi.
Zilleri takıp oynayanların coşkusu, Saray’ı uyutmamıştır dün gece… Bu daha provası; bir de geldiği gibi gittiği günü düşünsenize…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER