A3 Haber

“Bir yılda 10 seyyar satıcı intihar etti”

“Bir yılda 10 seyyar satıcı intihar etti”

“Bir yılda 10 seyyar satıcı intihar etti”
Şubat 22
12:20 2022

Ataması yapılamadığı için Mersin’de seyyar esnaflık yapan 32 yaşındaki Coğrafya Öğretmeni İsmail Karahan’ın yaşamına son vermesinin ardından seyyar satıcılar İzmir’de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada ülke genelinde son bir yılda 10 seyyar esnafın intihar ettiği belirtildi.

İş bulamadığı için insanların seyyar satıcılıkla evine ekmek götürmeye çalıştığını belirten İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “Buna karşın İzmir harici diğer kentlerde zabıtaların hem ürünlere ve araçlara el koyması hem de yazılan para cezaları emekçi kardeşlerimizi bunalıma sokup, intihar etmelerine geride gözü yaşlı eş ve çocuklarını bırakmalarına neden olunuyor” ifadelerini kullandı.

BirGün’ün haberine göre, Son bir yılda ülkenin farklı kentlerinde on seyyar esnafın yaşamına son verdiğinin altını çizen Başkan Laçin, “Örneğin daha 1 sene önce yine şubat ayında Buca’da müzisyen arkadaşımız 2 evladını geride bırakarak yaşamına son verdi. Geçtiğimiz ay ise Marmaris’te ürünlerine el konulmak istenen seyyar kömür satıcısı girdiği sinir krizi sonucu olay yerinde kendini yakarak vefat etti” diye konuştu.

Yaşanan intiharların arkasında temel sorunun ekonomi olduğunu hatırlatan Laçin şunları söyledi:

  • Geçim derdinin yanında son parasıyla aldığı ürününü zabıtaya kaptırmamak için verilen mücadele de var. Bir yandan akşama eve ekmek götürebilecek miyim diye düşünürken diğer yandan da her an zabıta köşeden çıkacakmış gibi yüreği heyecan içinde çalışmak zorunda kalıyor. Lütfen seyyar esnaflara bu korkuyu yaşatmayın ve çözüm bulun. Bu intiharlara neden olanlar ise hem bu dünyada hem ahirette vebali üstünde taşıyacak.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER