Site icon A3 Haber

HDP’li Buldan: Seçimlerde en büyük indirimi halkımız yapacak, sizi iktidardan indirecek

İktidarın “indirim yaptık” açıklamalarına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Her gün bir KDV’de indirim yaptık diyorlar; suda elektrikte indirim yaptık diyorlar fiyatlar artmaya devam ediyor. Seçimlerde en büyük indirimi halkımız yapacak, sizi iktidardan indirecek! Sizi o koltuklarınızdan indirecek ve alaşağı edecektir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, gündemden düşmeyen Tarkan’ın ‘Geççek’ şarkısına da göndermede bulunurken, “Kazanacağımız günler yakındır, bu yolun sonunda halklarımızın özlediği bir demokrasi ülkesini birlikte yaratacağız. Yeter ki umutlu olalım, inanın ki bugünler ‘geççek’…” dedi.

Buldan, “Kendisi de ittifak partisi olan partimiz, demokrasi ittifakını büyütmek için hayata emekten ve demokrasiden bakan güçlerle, toplumsal muhalefetle bir araya gelmekte ve ittifakı büyütme yollarını aramaktadır. Hep birlikte ezildiğimize göre, kurtuluşu da hep birlikte başarabiliriz elbette! Demokrasi ittifakı, mücadele ittifakı; karanlıktan aydınlığa gidilmesinin mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

Buldan ayırca 780 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku hakkında araştırma önergesi vereceklerini ve komisyon kurulmasını isteyeceklerini söylerken, tüm partilere önergeye “evet” demeleri çağrısı yaptı.

Buldan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

HDP’ye yönelik saldırılar

“Halk sizi bir külfet olarak taşımak zorunda değildir, taşımayacaktır da!”

“Beşli çetenize para pompalamayı bir durdurun”

“Demokrasi ittifakı, mücadele ittifakı; karanlıktan aydınlığa gidilmesinin mücadelesidir”

Exit mobile version