Site icon A3 Haber

Hekimlerin istifa nedenlerini araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

İYİ Parti’nin, hekimlerin istifalarının ve yurt dışında çalışmayı tercih etmelerinin nedenlerinin araştırılması amacıyla Meclis’e verdiği önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu tarafından, hekimlerin istifaları ve yurt dışında çalışmayı tercih etmelerinin nedenlerinin araştırılması ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesi Meclis Genel Kurulu’nda bugün ele alındı.

İYİ Parti grubu adına söz alan Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu şunları söyledi:

HDP Grubu adına söz alan Hakkari Milletvekili Sait Dede de şöyle konuştu: “Türk Tabipler Birliği Başkanı Doktor Şebnem Korur Fincancı, son on yılda toplam 4.891 gençlik doktorun Türkiye’den yurt dışına gittiğini, geçen yılın ilk dokuz ayında gidecekleri ülkelere vermek üzere iyi hâl belgesi alan doktor sayısının 967 olduğunu açıklamıştır. Sağlık Bakanı ise sağlıkla ilgili sorunları sağlık emekçilerinin, hekimlerin temsilcileriyle konuşmaktan sürekli kaçmakta; sağlık emekçilerinin karşısına polis bariyerlerini yerleştirmektedir. Sağlıkla ilgili sorunlar yalnızca ‘tweet’ atarak, sayılarla oynanarak çözülmez. Artık halkların karnı avcı hikâyelerine doymuş bulunmaktadır. Bir kez daha uyarıyoruz, bugün, sağlık sistemindeki bu kötü gidiş nedeniyle kaybettiğimiz her canın sorumlusu bu iktidardır.”

İYİ Parti’nin önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Exit mobile version