A3 Haber

Bakan Çavuşoğlu ikinci kez koronavirüse yakalandı

Bakan Çavuşoğlu ikinci kez koronavirüse yakalandı

Bakan Çavuşoğlu ikinci kez koronavirüse yakalandı
Şubat 24
15:35 2022

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan’da yaptırdığı koronavirüs testi sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Çavuşoğlu’nun testi sekiz gün önce pozitif çıkmış, beş gün önce ise negatife dönmüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu, “Kazakistan’da yaptırdığım testin pozitif çıkması üzerine, kardeşim Mukhtar Tileuberdi’yle Stratejik Planlama Grubu Toplantısını tedbiren video konferans yoluyla gerçekleştirdik. Türkiye ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın Kazakistan’a destek ve dayanışmasını teyit ettik” ifadelerini kullandı.

Sekiz gün önce pozitif, beş gün önce negatif  çıkmıştı

Çavuşoğlu 16 Şubat’ta yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada korona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. 19 Şubat’ta ise testinin negatife döndüğünü, “Covid-19 testlerim Hamdolsun negatife döndü. Bu süreçte destek ve dualarını eksik etmeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Rabbim Şâfi ismiyle tüm hastalarımıza şifa versin” sözleriyle açıklamıştı.

20 Temmuz’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Afrika turu kapsamında Kongo’ya giden Çavuşoğlu, Türkiye’ye döndükten sonra Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi ile birlikte Ortak Stratejik Planlama Grubu 7’nci Toplantısına eş başkanlık etmek için bugün Kazakistan’a gitmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER