Site icon A3 Haber

TTB’den maske uyarısı: Pandemi bitti algısı yanlış, önlemler sürmeli

TTB, maske takma zorunluluğunun esnetileceğine yönelik açıklamalar üzerine, maske kullanımına her koşulda devam edilmesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), maske takma zorunluluğunun esnetileceğine yönelik bilgiler üzerine, “Toplumda, özellikle kapalı (okullar, ibadethaneler, konser ve tiyatro salonları, sinemalar, hastaneler, AVM’ler vb.) ve kalabalık ortamlarda (futbol maçları, konserler, mitingler vb.) olmak üzere maske kullanımına her koşulda mutlaka devam edilmelidir” açıklaması yaptı.

TTB’de bugün düzenlenen basın toplantısında Covid-19 salgında son durum değerlendirildi.

“Salgın Önlemleri Olmadan Pandemi ile Mücadele Edilemez” başlıklı toplantıya TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, KLİMİK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Türk Toraks Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu ve TTB Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol katıldı.

Prof. Esin Davutoğlu Şenol’un okuduğu TTB açıklamasında, Sağlık Bakanlığı verilerine göre günlük ortalama 80 bin kişinin Covid-19’a yakalandığı ve ölüm sayılarının 250-300 arasında seyrettiği belirterek şunlar kaydedildi:

“Hızlı testler faaliyete sokulmalıdır” 

“Türkiye’nin ilaç politikası yanlış” 

Türkiye’de Covid-19 ilaç politikalarında yanlışlık yapıldığını söyleyen Şenol, salgından korunmanın yolu olarak aşıyı işaret etti. Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:

Exit mobile version