A3 Haber

Rus basını: Ukrayna heyeti, Rusya’yla Belarus’ta müzakereyi kabul etti

Rus basını: Ukrayna heyeti, Rusya’yla Belarus’ta müzakereyi kabul etti

Rus basını: Ukrayna heyeti, Rusya’yla Belarus’ta müzakereyi kabul etti
Şubat 27
16:10 2022

Rusya’nın Donbass operasyonunda dördüncü güne girildi.Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, “Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor” dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de,  “Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacak” açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada ise Rusya ile müzakereler teyit edildi. Açıklamada, “Rusya ile müzakereler Belarus-Rusya sınırında yapılacak. Heyetler önkoşulsuz buluşacak” denildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise sosyal medya hessabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Ukrayna-Belarus sınırında, Pripyat Nehri yakınında, Ukrayna heyetinin Rus heyetiyle ön koşulsuz görüşmesi konusunda mutabık kaldık” dedi.

Zelenski açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

  • “Alexander Lukashenko, Ukrayna heyetinin seyahati, görüşmeleri ve dönüşü sırasında Belarus topraklarında konuşlanmış tüm uçakların, helikopterlerin ve füzelerin yerde kalmasını sağlama sorumluluğunu üstlendi” ifadelerine yer verdi.”

Ankara Büyükelçisi’nden açıklama

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, savaşa son vermek ve müzakerelere başlamak için bir yol aradıklarını vurgulayarak, “Putin’in silahları teslim edin ve Gomel’e gelin ultimatomuna inanmadık. Rus ordusunun Ukrayna topraklarından çekilmesini istiyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Bodnar, ayrıca Türkiye’de yapılan Bayraktar’ların Ukrayna’nın savunmasında çok etkili olduğuna dikkat çekti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER