A3 Haber

Erdoğan: NATO’da genişlemenin faydalı olacağını hep savunduk

Erdoğan: NATO’da genişlemenin faydalı olacağını hep savunduk

Erdoğan: NATO’da genişlemenin faydalı olacağını hep savunduk
Mart 01
20:11 2022

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Biz NATO’da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz. Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz” dedi.

Erdoğan, Ankara’ya gelen Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’yle başbaşa ve heyetler arası görüştü. Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

  • Bölgemizdeki ve ötesindeki tüm aktörlerin bölgesel barış ve istikrarı öne çıkarması elzemdir.
  • (Kosova’nın NATO üyeliği) Kosova’yı tanıma noktasında adımlarımızı atarız, NATO’nun bir üyesi olarak da Kosova’yı tanırız. Biz NATO’da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz. Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz.
  • Ukrayna’yı Avrupa Birliği’ne (AB) alma gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Ama bu AB üyelerine ben diyorum ki acaba Türkiye’yi ne için AB’ye hala almakta endişe ediyorsunuz?
  • Hem Rusya’ya hem Ukrayna’ya çağrımız, bir an önce ateşler kesilsin, gerek Rusya gerek Ukrayna burada dünya barışına güzel bir katkıda bulunsun.
  • (AB üyeliği) Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin. Yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER