Site icon A3 Haber

AKP Sözcüsü: Türkiye, Montrö’nün objektif hükümlerini savaş halinde uygulayacaktır

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya’ya yaptırım konusuna ilişkin, “Şimdiye kadar Türkiye, prensip olarak BM yaptırımlarına katılmıştır. Türkiye kendi durumu açısından bunu değerlendirecektir” ifadelerini kullanan Çelik, Montrö Sözleşmesi’nin uygulanması konusunda da “Montrö’nün objektif hükümleri ne içeriyorsa uygulanacaktır” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin diplomaside anahtar ülke olduğunu söyleyen Çelik, “Bu tür krizlerin çözümünde deneyimli bir ülkeyiz” açıklamasında bulundu. Çelik, Rusya’ya yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin de “Şimdiye kadar Türkiye, prensip olarak BM yaptırımlarına katılmıştır. Türkiye kendi durumu açısından bunu değerlendirecektir” dedi.

Montrö Sözleşmesi’nin uygulanması konusundaki tartışmalara ilişkin de konuşan Çelik, “Türkiye bunu savaş olarak tanımladı. Birincisi Montrö’nün objektif hükümleri ne içeriyorsa uygulanacaktır. Türkiye’nin takdirine bağlı hükümler varsa, Türkiye hiçbir şekilde savaşı derinleştirecek bir tutum içine girmeyecektir” diye konuştu.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Rusya’ya yaptırımlar

“İnsan hakları pasta dilimi gibi bölünemez” 

Ukrayna’dan tahliye çalışmaları 

Montrö Sözleşmesi nasıl uygulanacak? 

AB’YE ÜYELİK SÜRECİ

Exit mobile version