Site icon A3 Haber

Bakan Koca açıkladı: Açık havada maske zorunluluğu uygulaması kaldırıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün size serbestlikten söz edeceğim” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle bugün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

HES kodu uygulamasının kaldırıldığını belirterek, “Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterli ise ve mesafe kuralına uyum gösteriliyorsa maske takmak zorunlu değil. HES kodu uygulaması kaldırıldı” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Koronavirüs ile mücadele bundan sonra aşı ile verilecek”

Tedbirlere bizden çok geç başvuran ülkeler kısıtlamadan büyük oranda vazgeçmiş durumda. Ülkemizde de bazı kısıtlamalar kalkmıştı. Karantina, izolasyon gibi bir çok uygulama da değişikliğe gittik. Gelinen noktada hepimizin bilmesi gereken Corona ile mücadelenin bundan sonra aşı ile verileceğidir. İlacın 65 yaş üzerindeki vatandaşlarla bağışıklığı düşük kişilere dağıtımına başlamıştık. Bir bakıma salgın esaretinden gerçek hayata geçmekte. Birazdan sizinle paylaşacağım kararlar mutlak bir mutabakatla alınmış kararlar değil. Bilim insanlarımızdan bekleme kararı olanlar da var. Birçok bilim adamı ise aldığımız insiyatifi destekliyor.

Açık havada maske zorunluluğu kalktı

İşte bakanlık olarak aldığımız kararlar:

“Maskeyi tamamen hayatımızdan çıkarmıyoruz”

Bakan Koca son durumu paylaştı

Kararlar ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Kapalı alan açıklaması

Müzik yasağı açıklaması

Sağlık çalışanlarının özlük hakları

Exit mobile version