A3 Haber

Lukaşenko’nun ifşa ettiği harita, dünya gündeminde: Rusya, bir ülkeye daha mı saldıracak?

Lukaşenko’nun ifşa ettiği harita, dünya gündeminde: Rusya, bir ülkeye daha mı saldıracak?

Lukaşenko’nun ifşa ettiği harita, dünya gündeminde: Rusya, bir ülkeye daha mı saldıracak?
Mart 02
09:51 2022

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko’nun, Ukrayna operasyonu konusunda Güvenlik Konseyi’ne bilgi verirken çekilen görüntülerindeki harita gündeme oturdu. Harita, Rusya’nın hedefindeki bir sonraki ülkenin Moldova olacağı iddialarını gündeme getirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısında yedinci güne girildi. Hem Ukrayna’da hem de uluslararası kamuoyunda beklenmeyen bir direnişle karşılaşan Putin’in bu süreçteki en büyük destekçilerinden biri ise Belarus oldu.

Rusya ile haftalardır Ukrayna sınırında ortak askeri tatbikat yapan Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko dün güvenlik konseyi ile bir toplantı yaptı. Ukrayna işgalini ve Belarus’un bu süreçteki rolünü masaya yatıran Lukaşenko, kapsamlı bir harita üzerinden gelişmeleri anlattı.

Fakat Lukaşenko’nun görüntüleri yayınlanınca, arkasındaki haritada bazı detaylar gündem oldu. Rusya’nın Ukrayna’nın kritik şehirlerini ele geçirmek için yaptığı planların yer aldığı haritada Ukrayna’nın güneybatı sınırındaki Moldova’ya saldırı düzenlendiği görülüyor.

Haritada Odessa kentinden Moldova’ya giriş yapılmasının gündemde olduğu ve o yöne doğru bir ok çıkarıldığı da görülüyor.

AB Moldova konusunda uyarmıştı 

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell savaşın ilk günlerinde yaptığı açıklamada Moldova’da Rusya baskısının gelecek günlerde artabileceği, Batı Balkanlar’da da benzer durumlar oluşabileceği uyarısında bulunmuştu.

“Beceriksiz Lukaşenko” başlığıyla verdiler 

Lukaşenko’nun ajanslara düşen görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Batı medyası haberi, “Beceriksiz Lukaşenko Putin’in gizli planını sızdırdı” , “Sırada Moldova mı var” gibi başlıklarla duyurdu. AB’nin söz konusu harita ile ilgili Moldova’yı koruma altına alıp almayacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER