A3 Haber

TikTok’ta yeni özellik: Video süresi uzatıldı

TikTok’ta yeni özellik: Video süresi uzatıldı

TikTok’ta yeni özellik: Video süresi uzatıldı
Mart 02
09:01 2022

Popüler video uygulaması TikTok, önemli bir değişiklik yaptı. Platformdaki videoların süresinin 10 dakikaya çıkarıldığı dün duyuruldu.

Tiktok, video süresi için değişikliğe gidiyor. Süreyi 10 dakikaya kadar uzatacağını açıklayan şirket, YouTube ile daha sıkı rekabet edecek.

TikTok bir süredir videoların süresini uzatmayı deniyordu. Sınır, Temmuz 2021’de 60 saniyeden üç dakikaya çıkarılmıştı.

Yapılan açıklamaya göre TikTok, video süresi için değişiklik kararı aldı. Şirket, yeni video limitini 10 dakikaya çıkarmayı hedefliyor. TikTok, bu özelliği sayesinde kullanıcılarının daha uzun süre video izleyebilmesini sağlayacak. Bu birkaç aydır şirket tarafından denenen özellik bazı kullanıcılara sunulmaya başlandı.

ShfitDelete.Net’in aktardığı habere göre platform, bu hamleyle YouTube’a rakip olmayı hedefliyor. Uzun videolar, yaşı daha büyük bir kitleyi ve etkileşim süresini artırmaya yarıyor. Sosyal medyada paylaşılan gönderilere göre platform, bazı kullanıcılarına uygulama içerisinde bir bildirim göndererek değişikliğin haberini verdi.

TikTok’un adı açıklanmayan bir sözcüsü, “Topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını her zaman arıyoruz” diye konuştu: “Geçen yıl, topluluğumuza TikTok’ta eğlenmek ve oluşturmak için daha fazla zaman vererek daha uzun videolar çekme imkanı sunduk. Bugünse dünyanın dört bir yanındaki içerik üreticilerimize daha da yaratıcı imkanlar sunacağını umduğumuz 10 dakikaya kadar olan videoları yükleme özelliğini kullanıma sunmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER