A3 Haber

Putin’den dünyaya “normalleşme” çağrısı: “Rusya, komşularına karşı art niyet beslemiyor”

Putin’den dünyaya “normalleşme” çağrısı: “Rusya, komşularına karşı art niyet beslemiyor”

Putin’den dünyaya “normalleşme” çağrısı: “Rusya, komşularına karşı art niyet beslemiyor”
Mart 04
14:49 2022

Mareşal Rokossovskiy gemisinin bayrak çekme törenindeki konuşmasında komşulara karşı art niyet taşımadıklarını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diğer ülkelere Rusya ile ilişkileri kötüleştirmeme çağrısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, komşu ülkelere Rusya ile ilişkileri tırmandırmamaları ve kötüleştirmemeleri çağrısında bulundu; komşulara art niyet beslemediklerini söyledi.
Mareşal Rokossovskiy gemisinin bayrak çekme törenine katılan Putin, “Ne kadar zor olursa olsun, gelişmeye devam edeceğiz. Ülkenin dört bir yanında ve elbette Baltık, Arktika ve Uzak Doğu bölgelerinde de ulaşım ve lojistik altyapısını güçlendireceğiz” dedi.

Putin şöyle devam etti:

  • Eğer birileri Rusya ile işbirliği yapmak istemezse de, her halükarda karşımıza çıkan görevleri yerine getirecek ve kazanacağız, zira yeni beceriler ediniyoruz.
  • Tekrar şunu vurgulamak istiyorum: Komşu ülkelerimize karşı kötü bir niyetimiz yok, onlara durumu tırmandırmamalarını, herhangi bir kısıtlama getirmemelerini tavsiye ederim.
    Biz tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz ve öyle yapmaya devam edeceğiz. Durumu tırmandırmak veya ilişkilerimizi daha da kötüleştirmek için bir neden görmüyoruz. Tüm eylemlerimiz yalnızca Rusya’ya karşı birtakım dostça olmayan adımlara yanıt olarak gerçekleştiriliyor.
  • Putin, Rusya ile işbirliği yapmak istemeyenlerin Rusya’ya olduğu gibi kendilerine de zarar verdiğini birçok kez gösterdiklerini, havacılık da dahil olmak üzere birçok alanda yeni beceriler geliştirmeleri gerektiğini de kaydetti.
  • Lukaşenko ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, Belarus’un Baltık bölgesinde var olmakla, burada kendi liman tesislerini geliştirmekle ilgilendiğini kaydeden Putin, “Ben de bunu destekliyorum” dedi. Rus lider Belarus’un Baltık bölgesinde projeler geliştirmesi için destek verilmesi talimatında da bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER