A3 Haber

“Akrep Nalan” mirasını Nesin Vakfı’na bağışladı

“Akrep Nalan” mirasını Nesin Vakfı’na bağışladı

“Akrep Nalan” mirasını Nesin Vakfı’na bağışladı
Mart 05
15:58 2022

“Akrep Nalan” olarak tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın’ın vefatının ardından mirasını Nesin Vakfı’na bağışladığı öğrenildi.

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde vefat eden “Akrep Nalan” lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın’ın mirasını Nesin Vakfı’na bağışladığı öğrenildi. Nesin Vakfı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Bir gün arayıp mal varlığını vakfımıza bırakmak istediğini söylediğinde çok şaşırmıştık. Ama tanıyınca hiç de şaşmamak gerektiğini kısa sürede anladık. İsmine tezat, bu kadar mütevazı, bu kadar mı cana yakın olur insan?” ifadeleri kullanıldı.

Akrep Nalan etiketi, Twitter Türkiye gündeminde ilk sıraya yükselirken, 1973 yılında yazar Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı da sanatçı için bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, sanatçının mal varlığını Nesin Vakfı’na bağışladığı hatırlatıldı.

Paylaşımda yer alan ifadeler şöyle:

Sizin için Akrep Nalan, bizim için çocuklarımızın Nalan ablası, güler yüzlü, güzel dostumuz Nalan Açın’ın vefatının üzüntüsü içindeyiz. Bizim için düşüncelerini bilmezken o meğer bizi ve yaptıklarımızı izler, takdir edermiş. Bir gün arayıp mal varlığını vakfımıza bırakmak istediğini söylediğinde çok şaşırmıştık. Ama tanıyınca hiç de şaşmamak gerektiğini kısa sürede anladık. İsmine tezat, bu kadar mütevazı, bu kadar mı cana yakın olur insan? Vefatına kadar onunla tanışan herkesin aynı cümlelerle onu övdüğüne tanık olduk. Ne büyük bir iz bırakmış insanların gönlünde. Ne büyük bir iz bıraktı gönlümüzde… Sevgiyle, dostlukla, özlemle anıyoruz… Nesin Vakfı ailesi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER