A3 Haber

Marketlerde yağ izdihamı: Yurttaşlar üst raflara tırmandı

Marketlerde yağ izdihamı: Yurttaşlar üst raflara tırmandı

Marketlerde yağ izdihamı: Yurttaşlar üst raflara tırmandı
Mart 06
19:15 2022

Ayçiçek yağında stokların tükeneceğini ve fiyatların daha da artacağını duyan vatandaşlar marketlere akın etti. Sosyal medyaya düşen görüntülerde market içerisindeki raflara tırmanan müşteriler üst raflardaki yağları almak için birbiriyle adeta yarıştı.

Enerji fiyatları, artan tarımsal girdiler ve kur farkının yanı sıra 11 gündür süren Rusya – Ukrayna savaşı, ayçiçek yağının stoğunu ve fiyatlarını etkiledi. Stokların tükenme ve fiyatların daha da artacağını duyan vatandaşlar marketlere akın etti. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde müşteriler raflara tırmanarak üst kattaki raflardan yağları aldı. Müşteriler yağları alabilmek için birbirleriyle adeta yarıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER