A3 Haber

Çin’den “sükunet ve mantık” mesajı: Rusya ile dostluğumuz kaya gibi sağlam

Çin’den “sükunet ve mantık” mesajı: Rusya ile dostluğumuz kaya gibi sağlam

Çin’den “sükunet ve mantık” mesajı: Rusya ile dostluğumuz kaya gibi sağlam
Mart 07
12:40 2022

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ülkesi ile Rusya arasındaki dostluğun “kaya gibi sağlam” olduğunu belirtti. Vang, “Karmaşık sorunların çözümü, yangına körükle gitmek ya da ayrılıkları güçlendirmekten ziyade sükunet ve mantık gerektirir” dedi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin ile Rusya arasındaki ilişkilerin hala çok güçlü olduğunu vurgulayarak, “İki halk arasındaki dostluk kaya gibi sağlamdır ve gelecekteki iş birliği alanları son derece geniştir” dedi.

Yıllık basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Wang, Batılı ülkelerden Rusya’nın “meşru güvenlik endişelerine” saygı göstermelerini istedi.

“Dostluğumuz kaya gibi sağlam”

DW Türkçe’nin aktardığına göre, Ukrayna’daki durumun karmaşık nedenlere dayandığını ve bir gecede oluşmadığını belirten Çin Dışişleri Bakanı, “Karmaşık sorunların çözümü, yangına körükle gitmek ya da ayrılıkları güçlendirmekten ziyade sükunet ve mantık gerektirir” diye konuştu.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Çin ile Rusya arasındaki ilişkilerin hala çok güçlü olduğunu vurgulayarak, “İki halk arasındaki dostluk kaya gibi sağlamdır ve gelecekteki iş birliği alanları son derece geniştir” dedi. Yıllık basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını kınamaktan ve “işgal” olarak nitelendirmekten kaçınan Vang, Batılı ülkelerden Rusya’nın “meşru güvenlik endişelerine” saygı göstermelerini istedi. Ukrayna’daki durumun karmaşık nedenlere dayandığını ve bir gecede oluşmadığını belirten Çin Dışişleri Bakanı, “Karmaşık sorunların çözümü, yangına körükle gitmek ya da ayrılıkları güçlendirmekten ziyade sükunet ve mantık gerektirir” diye konuştu. Bazı güçlerin Çin-AB ilişkilerinde istikrar istemediğini ve Çin’i tehdit olarak göstermeye çabaladığını söyleyen Vang, Avrupa Birliği’nin soğuk savaşa karşı çıkma noktasında Çin’e katılmasını beklediklerini kaydetti.

Bakan Wang Yi 5 Mart’ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yapmış, görüşmede “Çin’in Ukrayna’da çatışmaları tırmandıran her türlü adıma karşı olduğunu” belirtmişti.

Çin lideri Şi Cinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 4 Şubat’ta Pekin’de yapılan görüşmenin ardından ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER