A3 Haber

Rusya, dost olmayan ülkeler listesini onayladı: Hangi ülkeler var?

Rusya, dost olmayan ülkeler listesini onayladı: Hangi ülkeler var?

Rusya, dost olmayan ülkeler listesini onayladı: Hangi ülkeler var?
Mart 07
14:39 2022

Rusya, borçlarını Rus Rublesi ile ödeyeceğini açıkladığı dost olmayan ülkeler listesini onayladığını duyurdu. Kararname kapsamında, Rus şirketlerinin yabancı alacaklılara ruble ile ödeme yapmasına izin verilecek.

Rusya hükümeti, ülkeye, şirketlerine ve vatandaşlarına karşı düşmanca eylemlerde bulunan yabancı ülke ve bölgelerin listesini onayladı. Listede yer alan ülkelerin borçlar Rus Rublesi ile ödenecek.

Rus haber sitesi TASS’ın aktardığına göre; hükümetin onay verdiği dost olmayan ülkeler listesinde, ABD, Kanada, AB ülkeleri, Birleşik Krallık (Jersey, Anguilla, Britanya Virjin Adaları, Cebelitarık dahil), Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya ve ayrıca Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan yer alıyor.

Listede adı geçen ülke ve bölgelerin, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasının ardından Rusya’ya yönelik yaptırımlar uygulayan veya yaptırımları savunan ülkeler olduğu belirtiliyor.

Rusya, kararnameyle birlikte temerrütleri önlemeyi amaçlıyor. Kararname kapsamında, Rus şirketlerinin yabancı alacaklılara ruble ile ödeme yapmasına izin verilecek.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER