A3 Haber

Ece Üner’in homofobik 8 Mart konuşması tepki çekti

Ece Üner’in homofobik 8 Mart konuşması tepki çekti

Ece Üner’in homofobik 8 Mart konuşması tepki çekti
Mart 08
16:52 2022

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kadın ve Aile Şurası’na katılan Gazeteci Ece Üner, belli bazı grupların arkasına takılıp “Hani bizim haklarımız?” deyince İstanbul Sözleşmesi’nin yanlış zemine çekildiğini iddia etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Aile ve Kadın Şurası bugün Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre, programda konuşmacı olan Gazeteci Ece Üner dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kadına yönelik şiddetin önlemesi ve şiddete maruz bırakılmış kadınların ve kız çocuklarının korunmasını sağlamak amacıyla imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nden; Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla çıkmıştı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında konuşurken İstanbul Sözleşmesi’ne de değinen Ece Üner, homofobik söylemlerde bulunarak LGBTİ+’ları ötekileştirdi.

Üner konuşmasında şunları söyledi:

2021 yılında 361 kadın şüpheli şekilde öldürülmüş. Ne oldu İstanbul Sözleşmesi iptal olunca? Hep 6284 yeterli diyorduk. İstanbul Sözleşmesi bir çatıydı o kalktı şimdi herkes 6284’ü de bir sürü sorguluyor. Burada şuna katılıyorum belli bazı marjinal gruplar LGBTİ, Türk aile yapısına uygun görülmeyen bazı grupların arkasına takılıp ‘Hani bizim haklarımız?’ deyince yanlış bir zemine çekip sorgulanmaya başlandı. İstanbul Sözleşmesi o anlamda haksızlığa uğradı diye düşünüyorum yani olan yine kadınlara oldu. Cezaların caydırıcılığı önemli ama tek başına yeterli değil

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER