A3 Haber

Erdoğan’ın avukatlarının, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in beraatine itirazı reddedildi

Erdoğan’ın avukatlarının, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in beraatine itirazı reddedildi

Erdoğan’ın avukatlarının, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in beraatine itirazı reddedildi
Mart 08
13:32 2022

İstinaf mahkemesi, Uğur Dündar’ın sunduğu programdaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanan usta sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında yerel mahkeme tarafından verilen beraat kararını onadı.

İstinaf mahkemesi, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında verilen beraat kararını onadı.

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında, 21 Aralık 2018 tarihinde söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl Mart ayında beraat kararı verilmişti.

Yerel mahkemenin kararının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı.

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onadı.

Şikayet edenlerin iddiaları yerinde görülmedi

Ceza Dairesi kararında, şu ifadelere yer verdi:

  • Sanıkların savunmaları ve tüm dosya kapsamı ile sanığın leh ve aleyhindeki toplanan tüm kanıtları inceleyip, irdeleyen ve iddianın reddine ilişkin sebepleri karar yerinde ayrı ayrı gösteren, savunmayı tercih nedenlerini açıklayan, aleyhteki kanıtları hükümlülük için yeterli görmeyen mahkemenin beliren takdir ve kanaati karşısında istinaf başvurusunda bulunan O Yer Cumhuriyet savcısı ve katılan vekilinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla İstinaf başvurularının esastan reddine.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER