Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan “talan yönetmeliğine” tepki: AKP’nin zeytin ağaçlarına alerjisi var

Partisinin grup toplantısında zeytinlik alanlarda maden aranmasına izin veren yönetmeliğe tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “AKP’nin zeytin ağaçlarına alerjisi var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup tolantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ülkedeki mevcut ekonomik krize ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, durumun sorumnlusunun kim olduğuna AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski bir konuşmasıyla yanıt verdi.

Erdoğan, söz konusu açıklamalarında şu ifadeleri kullanıyor:

Zeytinlik yönetmeliğine tepki: Ranta açacaklar 

İktidarın zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin zeytin ağaçlarına alerjisi var. Zeytin alanlarını bir şekliyle ranta açacaklar” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi mutlaka yürürlüğe girecektir 

Açıklamalarında Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin de mesaj veren Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin mutlaka yürürlüğe gireceğini kaydetti: “Bütün vatandaşlarımızı yürekten kucaklıyoruz. Onlara güzel bir Türkiye vadediyoruz. Tasada ve kıvançta beraber olacağımız, kadın-erkek ayrımı olmayan, hiçbir kimsenin ötekileştirilmedi bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bunun sözünü veriyorum, mutlaka Türkiye kucaklaşacaktır, mutlaka Türkiye helalleşecektir, büyüyecektir, mutlaka Türkiye’ye demokrasi gelecektir, mutlaka İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecektir.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“AKP’nin zeytin ağaçlarına alerjisi var” 

“Kadınlar için sunduğumuz teklif, AKP-MHP tarafından reddedildi” 

“Kim yaptı bu zamları?”

Exit mobile version