A3 Haber

Meteoroloji’den uyarı: 35 yılın en yoğun kar yağışı geliyor…

Meteoroloji’den uyarı: 35 yılın en yoğun kar yağışı geliyor…

Meteoroloji’den uyarı: 35 yılın en yoğun kar yağışı geliyor…
Mart 08
10:42 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporlarını yayımladı. Son 35 yılın mart ayındaki en yoğun kar yağışının beklendiği ülke genelinde sıcaklıklar ciddi derecede azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin batısından başlayacak sağanak yağmur ve kar yağışıyla son 35 yılın en şiddetli soğuklarının yaşanması bekleniyor.

“Perşembe günü kuzey batıdan başlayıp Karadeniz üzerinden gelen sistemle birlikte sıcaklıklar düşecek. Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyi dışında bütün yurtta kar yağışı olacak.”

Çarşamba günü Doğu Anadolu’nun güneyindeki yoğun kar yağışını Perşembe Marmara’dan başlayan sıcaklık düşüşü izleyecek. Perşembe’den başlayıp gelecek pazartesi de içinde olmak üzere beş gün boyunca kuzey ve doğu bölgelerinde zaman zaman kuvvetli olmak her yer yağışların etkisinde kalacak. Hemen her yerde karla karışık yağmur ya da kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

MGM 5 günlük İstanbul hava durumu tahmin raporlarına göre Çarşamba gününden itibaren İstanbul’a karla karışık yağmur yağacak.

Perşembe ve Cuma günüyse yağmur yerini tamamen kara bırakacak. Yani 10 Mart 2022 Perşembe günü ve 11 Mart 2022 Cuma günü İstanbul genelinde yoğun bir kar yağışı bekleniyor.

Salı günü 3 dereceye inecek olan hava sıcaklığı perşembe ve cuma günü ise 0 dereceye kadar düşecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER