A3 Haber

Türkiye’de 8 Mart: Polis kadınlara saldırdı, çok sayıda kadın gözaltına alındı!

Türkiye’de 8 Mart: Polis kadınlara saldırdı, çok sayıda kadın gözaltına alındı!

Türkiye’de 8 Mart: Polis kadınlara saldırdı, çok sayıda kadın gözaltına alındı!
Mart 08
19:16 2022

İstanbul’da kadınlar, hukuksuz ve keyfi yasak kararına rağmen Taksim’de yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılmak için yollara çıktı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi polis bariyerleriyle kapatıldı.

İstanbul’da bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 20’ncisi düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar saat 19.00’da Beyoğlu’nda bir araya gelmeye başladı. Ancak, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın hukuksuz ve keyfi yasak kararı ile İstanbul Valiliği’nin izinsiz gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceği açıklamasının ardından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nin bazı noktaları polis bariyerleri ile çevrildi. Taksim ve Şişhane metro istasyonlarının kapatılmasına rağmen, kadınlar Feminist Gece Yürüyüşü’nü yapabilmek için Taksim yönüne doğru ilerleyişlerini sürdürdüler. Kadınlar bariyerlerle karşılaştıkları noktalarda yönlerini değiştirerek ara sokaklardan alana yaklaşmaya çalıştılar.

Kırka yakın kadın gözaltında

Diğer yandan Kadıköy’den vapurla Beşiktaş’a geçmek ve oradan Taksim’e çıkmak için iskelede bekleyen bir grup kadın, vapura binemeden gözaltına alındı. Kurulan polis noktalarını aşmak isteyenler de dahil şu ana kadar 38 kadının gözaltına alındığı öğrenildi.

Kadınlara polis saldırısı

20’nci Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim ve çevresinde toplanan kadınlara, polis saldırdı. Çok sayıda gözaltı var.

İzmir’de kadılar barikatı aşmak istedi, arbede çıktı

İzmir’de 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Alsancak’ta yürümek isteyen bir grup kadın, polis barikatını aşmaya çalışınca arbede çıktı. Gerginliğin artması üzerine polis barikatı kaldırdı ve kadınlar “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganları atarak yürüdü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER