A3 Haber

Bir üniversitenin adı değişti, bir yeni üniversite kuruluyor

Bir üniversitenin adı değişti, bir yeni üniversite kuruluyor

Bir üniversitenin adı değişti, bir yeni üniversite kuruluyor
Mart 09
10:34 2022

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Buna göre, bir üniversitenin adı değişti ve bir üniversitenin kurulmasına karar verildi.

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi.

AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler, başkanlığında toplanan Komisyonda, AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı.

Ayvansaray Üniversitesi’nin adı değişti

Kabul edilen teklifte, “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi”nin ismi “İstanbul Topkapı Üniversitesi” şeklinde değiştirilecek.

Teklife göre, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Mudanya Üniversitesi adıyla Bursa’da bir vakıf üniversitesi kurulacak.

Bu üniversite, sanat ve sosyal bilimler fakültesi, mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, lisansüstü eğitim enstitüsü ve meslek yüksekokulundan oluşacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER