A3 Haber

Erdoğan, doktorlara yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” demişti: Bakan Koca açıklama yaptı

Erdoğan, doktorlara yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” demişti: Bakan Koca açıklama yaptı

Erdoğan, doktorlara yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” demişti: Bakan Koca açıklama yaptı
Mart 09
14:14 2022

Özlük haklarını talep eden sağlık çalışanlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yurtdışına gitmek zorunda kalan veya özel sektöre geçen hekimler için, “Gidiyorlarsa gitsinler” sözleri sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da açıklama geldi. Bakan Koca, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin konuştu.

AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki ‘hassasiyetini’ ifade ettiğini söyledi.

Erdoğan’ın bu konuda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile kendisini görevlendirdiğini aktaran Koca, “Çalışmalarda önemli bir mesafe katedildi, son noktaya gelindi. Cumhurbaşkanı’mıza arz ediyor olacağız. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olan da kendileridir. 14 Mart günü Tıp Bayramı’nı nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Sağlık Bakanlığı, haklarının iyileştirilmesi için greve çıkan sağlık çalışanlarına geçtiğimiz hafta gözdağı vermişti. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ‘göreve gelmeme, iş bırakma eylemleri’ konulu yazıyı il sağlık müdürlüklerine göndermişti. Söz konusu yazıda 657 Devlet Memurları Kanunu hatırlatılarak “Görevin terki ağır yaptırımlara bağlanmıştır” denilmişti.

Erdoğan “Varsın gidiyorlar gitsinler” demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dünkü açıklamasında, “Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Şimdi az para veriyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin en yüksek 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle dahil eder ülkemizi istihdam ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER