A3 Haber

AP Başkanı: Çiller partimizin başına geçmek istiyor, bunu kabul edemem

AP Başkanı: Çiller partimizin başına geçmek istiyor, bunu kabul edemem

AP Başkanı: Çiller partimizin başına geçmek istiyor, bunu kabul edemem
Mart 10
15:57 2022

Cumhur İttifakı’na desteğiyle bilinen eski Başbakan Tansu Çiller’in aktif siyasete gireceği yönündeki iddiaları güçlendiren yeni bir gelişme daha yaşandı

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, televizyonda katıldığı bir canlı yayın programında eski Başbakan Tansu Çiller ile arasında geçen görüşmeyi aktardı. AP Genel Başkanı Öz, Çiller’in partsisinin başına geçmeyi istediğini belirterek “Ben bunu kabul edemem” dedi.

Cumhur İttifakı’na desteğiyle bilinen eski Başbakan Tansu Çiller’in aktif siyasete gireceği yönündeki iddiaları güçlendiren yeni bir gelişme daha yaşandı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Çiller’in kendisine partinin başına geçmeyi istediğini söyledi.

Çiller: Birlikte devam etmemiz mümkün mü?

KRT TV’deki “Olağan İşler” programında canlı yayın konuğu olan Vecdet Öz, Çiller ile 1 ay öncesinde gerçekleştirdikleri görüşmeyi şöyle aktardı:

  • “Ben ne konuşacağımızı bilmiyordum. Türkiye’de mevcut siyaseti konuşacağımızı sanıyordum. Ekonomik durumu konuştuk, siyaset alanı ekonomi. Bu konuları konuştuktan sonra bizim neler yaptığımızı merak etti, onları aktardım. Sohbet bir anda evrildi ve ‘Ben de siyasete girmeyi düşünüyorum, birlikte devam etmemiz mümkün mü?’ dedi. Aynı partide beraber devam edebiliriz ama sonra anladım ki partinin başına geçmek istiyor, bizlerin de onun himayesinde çalışmasını istiyor ama ben bunu kabul edemem. Hem bize karşı bir saygısızlık hem arkadaşlarımıza karşı.”

Ne olmuştu?

Başbakanlık yaptığı 1990’lı yıllarda çok sayıda faili meçhul cinayet, işkence ve gözaltında kayıp olaylarının yaşandığı karanlık dönemle bilinen Çiller, şubat ayında yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin yalanlayarak “Ben hakikaten şaşırdım. Çünkü benim bu aşamada siyasi parti kurmak gibi bir kararım yok. Bu tür haberlerin amacı başka ve gerçekle bir ilgisi yok” demişti.

Parti kuracağı iddialarıyla ilgili Abdulkadir Selvi’ye konuşan Tansu Çiller, “Türkiye açısından bir ihtiyaç var mı, ona bakarım” ifadesini kullandı.

Öte yandan adı Çiller ile anılan Aydınlık Demokrasi Partisi’nin Genel Başkanı Salih Önel de şubat ayında istifa etmişti. Önel, son günlerde partinin yönetim kurullarında kendisine karşı anlam veremediği bir muhalefetin ve tepkinin oluştuğunu belirtirken, Çiller’e yakınlığıyla bilinen DYP Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin’in teşkilatların ‘kendileri ile hareket etmeleri’ için çalışmalar yaptığını söylemişti.

Çiller dün de ‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarda aktif siyasete dönme konusunda “henüz bir karar vermediğini ancak nereye karar verirse versin bunu koltuk için yapmayacağını savunmuştu. Çiller, ” Ben milletimi özledim. Beni aktif siyasete katmak için geçmişte de otobüslerle geldiler. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili haberler:

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER