A3 Haber

Erdoğan, Joe Biden’la telefonda görüştü

Erdoğan, Joe Biden’la telefonda görüştü

Erdoğan, Joe Biden’la telefonda görüştü
Mart 10
19:36 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’la telefonda görüştü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesi 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalar, bölgedeki gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu Biden’a ilettiği de belirtildi.
Türkiye’nin açtığı güven kanalı sayesinde Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye’nin ev sahipliğinde bugün Antalya’da doğrudan karşılıklı konuşma imkanı bulmalarının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının düzenlenmesinin bile bizatihi bir diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den 40 yeni uçak alımını ve mevcut F-16’ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini belirterek, savunma sanayii alanında Türkiye’ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini dile getirdi.

Beyaz Saray: Biden, Türkiye’nin diplomatik girişiminden dolayı çok memnun

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan ve Biden’ın “yapıcı” bir görüşme gerçekleştirdiğini, Biden’ın Türkiye’nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER