A3 Haber

Sağlık Bakanlığı’na 10 bin sözleşmeli, 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı’na 10 bin sözleşmeli, 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı’na 10 bin sözleşmeli, 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak
Mart 11
17:23 2022

Sağlık Bakanlığı’na 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağı açıklandı. Tercihler 15 Mart itibariyle başlayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’na 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2022 yılında 30 bini sözleşmeli, 10 bini sürekli işçi olmak üzere 40 bin kadro ihdası yapılacağını duyuran Bakan Koca, ilk etapta bu sayının 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımının gerçekleştirildiğini söylemişti.

Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada geride kalan 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için Cumhurbaşkanlığınca açıktan atama izninin verildiğini açıkladı.

Branş dağılımları

Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlattıklarını belirten Koca, branş dağılımlarını ise şu şekilde açıkladı:
“Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi. 5 bin 175’i Hemşire, 800’ü Ebe ve 3 bin 293’ü Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacaktır.”

Tercihler 15 Mart

Bakan Koca, Tercih Kılavuzu’nun ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanmasının ardından adayların 15 Mart 2022 tarihinden itibaren tercih yapabileceklerini de ifade etti.

10 bin işçi alımı daha yapılacak

Ayrıca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alımı daha yapılacağını duyuran Fahrettin koca, başvuruların 15- 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER