A3 Haber

AKP satmaya doymuyor: Onlarca değerli arazinin imar planı değiştirildi!

AKP satmaya doymuyor: Onlarca değerli arazinin imar planı değiştirildi!

AKP satmaya doymuyor: Onlarca değerli arazinin imar planı değiştirildi!
Mart 12
10:11 2022

İzmir’de, Muğla’da, Tekirdağ’da, Bursa’da, Sakarya’da kamuya ait onlarca değerli arazi ve tesisin özelleştirme yoluyla imar planları değiştirilerek satışa hazırlandı. Kararlar, Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamuya ait arazi, lojman, tesislerin özelleştirme yoluyla satışı her geçen gün hızlanarak devam ediyor. Son olarak bugünkü Resmi Gazete’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla onlarca kamu malının özelleştirme yoluyla imar planlarının değiştirilmesi ve satışına ilişkin kararlar yayımlandı.

İlgili Cumhurbaşkanı Kararları şöyle:

  • Sümer’in Akhisar’daki arazileri: Sümer Holding’e ait Manisa Akhisar’daki 11 parselin imar planı değiştirildi. Askı sürecinde yapılan itirazların tümü reddedildi. Her türlü tasarruf için Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı.
  • Sakarya Arifiye’deki hazine arazileri: Hazine’ye ait Sakarya Arifiye Hanlıköy’deki dört parselin imar planları değiştirildi. Askı sürecinde yapılan itirazların tamamı reddedildi. Her türlü tasarruf için Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı.
  • EÜAŞ’ın Bursa ve Kırklareli’deki lojmanları: Mülkiyeti Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) adına kayıtlı Bursa Orhaneli ve Kırklareli Lüleburgaz’daki taşınmazların ve üzerlerindeki yapılar özelleştirme kapsam ve programına alındı. Satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak 2025 yılına kadar özelleştirilmesine karar verildi.
  • Adana Karataş’ta hazine arazisinde imar değişikliği: Hazine’ye ait Adana Karataş’taki iki parselde imar planı değişikliği yapıldı. Her türlü tasarruf için ÖİB’in yetkili kılınmasına karar verildi.
  • Şeker fabrikalarının Beypazarı’ndaki arazilerinde imar değişti: Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı Ankara Beypazarı’ndaki sekiz parseldeki arazilerin imar planları değiştirildi. Gereğinin yerine getirilmesi için ÖİB yetkili kılındı.
  • İzmir Bornova’daki hazine arazisinin imarı değişti: Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı İzmir Bornova’daki bir parselde bulunan arazide imar değişikliği yapıldı. Her türlü tasarruf için ÖİB yetkili kılındı.
  • Datça’nın en güzel noktası satışa hazırlandı: Mülkiyeti TEKEL’e ait Muğla Datça İskele Mahallesi’ndeki altı parsel arazide imar planı değiştirildi. “Ticaret Alanı, Park, Teknik Altyapı Alanı ve Yaya Yolu” kullanım kararları getirilmesine yönelik ÖİB tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına karar verildi. Satış için her şey hazırlandı. Her türlü tasarruf için ÖİB yetkili kılındı.

  • Şanlıurfa’daki arazide imar değişti: Mülkiyeti TTA Gayrimenkul’e ait, Şanlıurfa Karaköprü’deki arazinin imar planı değiştirildi. Satış için her şey hazırlandı. Her türlü tasarruf için ÖİB yetkili kılındı.
  • Denize sıfır turizm alanı oldu: Mülkiyeti Hazine’ye ait Tekirdağ Kumbağ’da denize sıfır 7 dönüm arazinin imar planı değişti. Turizm Tesis alanı  haline gelen arazide her türlü tasarruf için ÖİB yetkili kılındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER