A3 Haber

İstanbul’da kar yağışı ulaşımı durma noktasına getirdi: Yarın planlanan 192 sefer iptal edildi

İstanbul’da kar yağışı ulaşımı durma noktasına getirdi: Yarın planlanan 192 sefer iptal edildi

İstanbul’da kar yağışı ulaşımı durma noktasına getirdi: Yarın planlanan 192 sefer iptal edildi
Mart 12
23:20 2022

Türk Hava Yolları(THY), İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan yarın planlanan kalkışlı ve varışlı toplam 163 seferini iptal etti. AnadoluJet ise Sabiha Gökçen’den yarınki 29 seferini iptal etti.

İstanbul’da 9 Mart’tan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı.

Anadolu Yakası’nın Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Beykoz ve Maltepe ilçelerinde günün ilk saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

THY’den yapılan açıklamada, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararı gereği yarın (13 Mart) İstanbul Havalimanı’ndan kalkışlı ve varışlı 163 seferin iptal edildiği duyuruldu. Yine AnadoluJet’in yarın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan planlanan 29 sefer de iptal edildi.

İlerleyen saatlerde iptallerin artabileceği öğrenildi. Seferi iptal olan yolcuların uçuş saatine kadar THY ve AnadoluJet’in resmi internet sitesi, mobil uygulaması üzerinden değişiklik ve iade işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilecekleri belirtildi.

İmamoğlu’ndan açıklama

Kar yağışıyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

  • “Son 30 yılın en soğuk ve yoğun kar yağışlı günlerini yaşadık. Öncelikle İBB ile koordineli hareket eden 16 milyon İstanbullu hemşehrime ve sahada emek veren binlerce yol arkadaşıma teşekkür ederim. Kar yağışı Pazar günü de devam edecek ama zor olanı geride bıraktık.”

Yağış devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER