Site icon A3 Haber

Cenaze aracı nakit para olmadığı için Göcek Tüneli’nden geçirilmedi iddiası

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Dalaman’da yaşayan bir ailenin Antalya’dan gelen cenazesinin, cenaze aracı şoförünün üzerinde nakit olmadığı gerekçesiyle Göcek Tüneli’nden geçirilmediğini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’nın Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan Göcek Tüneli’nde, Antalya’dan Dalaman’a gelen cenaze aracının şoförün üzerinde nakit olmadığı gerekçesiyle gişeden geçirilmediğini söyledi.

“Vicdanlarımızı sızlatan bir olayı paylaşmak istiyorum” diyen CHP’li Girgin şöyle konuştu:

“Cebinde paran yoksa ölmek bile kabahat oldu”

Yap işlet devret ile yapılan 900 metrelik tünel ile vatandaşı soyduruyorlar, hadi dirilere saygınız yok, ölüye bari saygınız olsun. AKP döneminde öyle bir hale geldik ki; Maalesef, cebinde paran yoksa ölmek bile kabahat oldu. Diriye saygınız yok, ey AKP iktidarı bari ölüye saygınız olsun. Duy bunları Sayın Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı.”

CHP’li Girgin, 960 metre olan Göcek Tüneli’nden geçişlerde 15 lira alındığını, 119 kilometre uzunluğundaki İzmir- Aydın Otoyolu’nda Selahattin Tüneli’nden 9 lira 50 kuruş alındığını söyledi.

“Soygun 2025’e kadar sürecek”

Girgin, “TBMM’de bakanlık bütçe görüşmelerinde Göcek Tüneli’nin ücretli olmasına ilişkin sorduğumuz soruya Bakanlık tarafından Göcek Tünelinin yap-işlet-devret modeli ile ihale edildiği ve devlet tarafından yapılan ikinci tünelin de şirkete devredilerek 2032 yılına kadar olan sözleşmeden mahsup edilerek 31 Aralık 2025 yılına kadar şirket tarafından işletileceği belirtildi. Yani soygun 2025’e kadar sürecek. Ayrıca verilen cevapta vatandaşların tüneli kullanmak istemezlerse diğer yolu tercih edebilecekleri söylendi. Soruyoruz; hani Göcek Tüneli ücretsiz olacaktı?” diye konuştu.

“Cenazenin yetişmesi gerekiyordu”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze nakil aracı şoförü Fatih Barut ise yaşadığı olayı ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Barut, şunları söyledi:

“Dalaman’dan cenaze nakil aracı geldi”

Kredi kartı ile ödeyebileceğimi söyledim, ‘Olmaz’ dediler. Cenazenin yetişmesi gerektiğini zaten 5 kilometre bir yolum kalmıştı. ‘Hiçbir şekilde biz bırakamayız’ dediler. Ben de, ‘Size cüzdanımı bırakayım yarım saate dönmüş olurum, size ödemesini yaparım’ dedim. Yine kabul etmediler. Güvenlik gelince ona rica ettim, ‘Kardeşim sen bunu cebinden ver ben parayı senin hesabına atayım, para hesabına geçsin sonra ben gideyim, çünkü cenazenin yakınları bekliyor’ dedim. ‘Olmaz’ dedi. 20 metre geri çıktım. Orada cenaze yakınlarını arayıp durumu anlattım. Onlar da Dalaman’dan cenaze nakil aracı ile geldiler. Gişenin yanında cenazeyi Antalya Büyükşehir Belediyesi Cenaze Nakil Aracı’ndan, Dalaman Belediyesi’nin Cenaze Nakil Aracı’na aktardık. Ben oradan geri döndüm.

“Oradaki yöneticilerin de başına gelebilir”

Ben on yıldır cenaze nakil aracı kullanıyorum. Türkiye’nin her bir tarafına cenaze götürüyoruz. Hiçbir zaman böyle bir sorunla karşı karşıya gelmedik. Sonuçta bu insani bir durum. Benim de başıma gelebilir, oradaki yöneticilerin de başına gelebilir. İçinde cenaze olmasaydı boş bir araç olsaydı prosedürler uygulanabilirdi ama aracın içinde cenaze var ve yetişmesi gerekiyor.

“Cenaze yetişsin diye gayret gösterdim”

Cenaze yetişsin diye de yolda durup yemek yemedim, su bile almadım, gayret gösterdim. Cenaze yakınları beni gasilhane de beklerken, yöneticilerin ‘Gişeden geçirmiyorum’ demesi biraz tuhaf oldu. İnsanları mağdur etmiş gibi olduk. Durumun Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olmadığı aşikâr, tamamıyla gişenin prosedürü ve yapılan haksızlık. Benim mağduriyetim söz konusu değil ama cenaze yakınları mağdur oldu. Çok üzücü bir durum, hoş bir durum olmadı.”

Exit mobile version