A3 Haber

Eski özel harekât polisi Çarkın: Mehmet Ağar vatan hainidir, şu an derin devletin başında

Eski özel harekât polisi Çarkın: Mehmet Ağar vatan hainidir, şu an derin devletin başında

Eski özel harekât polisi Çarkın: Mehmet Ağar vatan hainidir, şu an derin devletin başında
Mart 13
20:56 2022

1990’lı yıllarda işlenen çok sayıda faili meçhul cinayet ve Susurluk dosyasında ismi geçen eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın, 1992 yılında Hüsamettin Yaman ve Soner Gül isimli üniversite öğrencilerini kendisinin öldürdüğünü söyledi. Çarkın, eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Bakanı Mehmet Ağar’a ilişkin olarak,  “Vatan hainidir, şu an derin devletin başında” dedi. Çarkın ayrıca, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın ölmediğini iddia etti.

Susurluk itirafçısı ve eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, geçtiğimiz günlerde 2018’de karıştığı bir olay nedeniyle İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Çarkın’ın cezaevine girmeden önce Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’a konuştuğu ortaya çıktı. Çarkın’ın “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’la ilgili iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

“Yeşil benim yanıma geldi”

Mahmut Yıldırım’ın yanına geldiğini iddia eden Çarkın, “Mahmut Yıldırım’la ilgili tek bir şey söyleyeceğim. Bana da geldi buraya. Dedi ‘Benim ekibe gelir misin?’. Dedim ‘İki tane silahım var Yeşil’. Şu kulenin dibinde oturduk. Akşam saat 11 gibi, yıl 2002 olması lazım. Ben de ‘İki tane silah, biri senin, biri benim. Sen veya ben ateş etmeyeceğim. Hemen kalk buradan git’ dedim” ifadelerini kullandı.

“Yeşil hasta diyorlar ama yaşıyor”

Mahmut Yıldırım’ın yaşadığını söyleyen Çarkın, “Yeşil inşallah bu dünyada yaşıyorsa ki yaşıyor. Hasta filan diyorlar. İnşallah gelir. Ona kurtulma şansı, benim öbür taraf işim. Ne var, ne yok anlatır. Yeşil çünkü kötü bir insan. Kötü.” diye konuştu.

“Hiçbir şey için geç değil”

Çarkın, ölmediğini söylediği Mahmut Yıldırım’a “Bu mahkeme şu anda öyle bir mahkeme ki, bu kanı bitirecek. İnsanları sakinliğe erdirecek. Benim gibi çok insan var azap çeken. Korkuyorlar. Cezalandırma değil illa. Ne olduğunu? Ölüp gidiyorlar hesap verecekler. Yeşil bunlardan birisi. İnşallah dine imana gelir. Hiçbir şey için geç değil. Gelip konuşur. Zaten öleceksin” diye çağrıda bulundu.

“Gazetecilerin öldürülmesindeki tuğladır o”

Kendilerine cinayetlerib “tepedeki isimler” tarafından işlettirildiğini dile getiren Çarkın, o isimleri “Bu işler Cumhurbaşkanının, o zaman Süleyman Demirel’di. Özellikle Başbakanın (Tansu Çiller) ve kocasının, Özer Çiller’in. Özellikle Mehmet Ağar. Bu cinayetleri uygulayan Mehmet Ağar’dır” diye açıklayarak, bu isimlerle yüzleşmek istediğini şöyle açıkladı:

  • Yüzleşmek istiyorum. Gelmesi lazım ki bunları anlatayım. Bizim çetenin lideri gelmedi mahkemeye. Mahkemeye getiremiyorsun adamı. Hiçbir güç onu mahkemeye getiremiyor. O zaman elindeki tuğla neyse ben o tuğlayı biliyorum. O tuğla 12 Eylüllerin, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy Aydın, cumhuriyete sahip çıkan gazetecilerin öldürülmesindeki tuğladır o tuğla. Mehmet Ağar’sız o cinayetler işlenmez.
  • Bütün organizasyon bilgisi dahilindedir. Mehmet Ağar organizatörü, (Tansu Çiller) öbürleri yöneticisi. Siyasi ayağı. Bir yerde siyasi ayak, bir yerde yargı ayağı desteği var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER