A3 Haber

Başhekim, grevdeki sağlık emekçilerinin odasını basıp tehdit etti!

Başhekim, grevdeki sağlık emekçilerinin odasını basıp tehdit etti!

Başhekim, grevdeki sağlık emekçilerinin odasını basıp tehdit etti!
Mart 14
19:03 2022

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Muzaffer Şenveli, grev yapan doktorları odalarından çıkartmak istedi. Doktorlar odadan çıkmak istemeyince gerginlik yaşandı.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim 14 Mart Tıp Bayramı gününde iş bırakan sendikalı sağlık çalışanlarını engellemek istedi. Bir sağlık çalışanı tarafından çekilen görüntülerde başhekimin greve giden çalışanların odasına giderek mobbing yaptığı görülüyor.

Şenveli grev yapan doktorların dinlenme odasına geldi ve acil vakaların alınmayarak evlerine gönderildiğini söyledi. Bunun üzerine görüntüleri kaydeden anestezi doktoru “Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” dedi.

Şenveli de “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını verdi. Odada bulunan bir başka anestezi doktoruysa “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim” dedi.

Tartışmanın devamı şöyle:

Başhekimle beraber gelen hastane görevlisi: “Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi.”

Grevdeki doktor: “Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum.”

Şenveli: “Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER