Site icon A3 Haber

TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Enflasyonu yüzde 60’lardan çevirmemiz zor

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye’nin dış politikadaki gelişmelere yüksek enflasyon ve düşük rezervlerle yakalandığına dikkat çekerek, “Enflasyonu yüzde 60’lardan çevirmemiz zor” dedi.

Dış politikada yaşanan gelişmelerin Türkiye’de ekonomik yansımaları olacağını söyleyen Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, “Dış ticaret, finans, turizm, beklentiler ve Avrupa ile olan ihracatımız, dünyada artan fiyatlar ve enflasyon… Bunların her birini kalem kalem detaylı değerlendirmek ve önlem almak gerekiyor” dedi.

Kaslowski, “Rusya-Ukrayna Savaşının Tetiklediği Dönüşümler” başlıklı yetkinreport.com’daki yazısında Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyonla ilgili, “Küresel düzenin kural ve değer esaslı bir idaresinin mi öne çıkacağı, yoksa sert güce dayalı bir belirsizlik ve kuralsızlık dönemine mi girildiği henüz açık değil. Yine de süreç otokrasilere karşı demokrasilerin, devlet kapitalizmine karşı piyasa ekonomilerinin dayanıklılığını göstereceği kenetlenmiş güçlü bir transatlantik ittifak gerçeğini öne çıkardı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bu süreçteki ekonomik durumunu da değerlendiren Kaslowski’nin yazısından bir bölüm şöyle:

Exit mobile version