A3 Haber

“AKP ve MHP’nin seçim kanunu teklifi TBMM’ye sunulmadı”

“AKP ve MHP’nin seçim kanunu teklifi TBMM’ye sunulmadı”

“AKP ve MHP’nin seçim kanunu teklifi TBMM’ye sunulmadı”
Mart 15
15:52 2022

Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan ve seçim yasalarında değişiklik öngören 15 maddelik yasa teklifi, henüz TBMM Başkanlığı’na sunulmadı. Teklifin içeriği hakkında dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teklifin Meclis Başkanlığı’na sunulacağını söylemişti. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM’de düzenledikleri ortak basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

AKP’li ve MHP’li yöneticiler, dün (14 Mart’ta) yaptıkları açıklamada kanun teklifini TBMM’ye sunduklarını iddia etti. Çıktıkları televizyon programlarında da bu yönde açıklamalar yaptı.

TBMM’nin internet sitesinde ise verilen kanun teklifleri arasında ise Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yer almadı.

TBMM’nin resmi internet sitesinde 14 Mart’ta sadece İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın verdikleri kanun teklifleri yer aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında da benzer açıklamalar yaptı. Dervişoğlu, “Hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunulmadı. Teklif kamuoyuyla paylaşıldığından itibaren de çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Anlaşılan önerilen kanun teklifinin, değişiklikleri yönüyle kamuoyunda tartışılmasını arzuluyorlar. Her derde deva televizyon yorumcuları ve köşe yazarları diledikleri tartışmaları yapsınlar” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER