A3 Haber

Skandalın sonu yok: Öğrencilere tacizden tutuklanan öğretmen müdür oldu, yine tacizden şikayet edildi!

Skandalın sonu yok: Öğrencilere tacizden tutuklanan öğretmen müdür oldu, yine tacizden şikayet edildi!

Skandalın sonu yok: Öğrencilere tacizden tutuklanan öğretmen müdür oldu, yine tacizden şikayet edildi!
Mart 15
16:42 2022

Kocaeli’nde “kız öğrencilere cinsel taciz” iddiasıyla tutuklanmış olan öğretmen E.K., Eskişehir’in Mihalgazi İlçesine Halk Eğitim Müdürü olarak atandı. Halk Eğitim’deki bir öğretmenin  müdürle ilgili “uygunsuz davranış” şikayetinde bulunmasıyla, skandal ortaya çıktı.

Kocaeli’de “kız öğrencilere cinsel taciz” iddiasıyla sekiz ay tutuklu yargılanan ve sonrasında memurluktan atılan bir öğretmenin önce Eskişehir’in Han ilçesine öğretmen olarak atandığı ardından Mihalgazi ilçesindeki Halk Eğitim’de müdür yapıldığı ortaya çıktı.

Sekiz ay tutuklu yargılandı

Gazete duvaR’dan Özge Zaim’in haberine göre, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Hacı Seyit Taşan İlkokulu’nda müdür yardımcısı olarak çalışan E.K., 2018 yılında Kocaeli’nde görev yaptığı sırada küçük yaştaki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Yapılan şikâyetler üzerine 2018 yılının mayıs ayında E.K’nın 657 sayılı devlet memurları kanununun 125/E- g maddesi gereğince devlet memurluğundan çıkarma cezasına çarptırılarak öğretmenlik görevine son verildi. Aynı zamanda iddia nedeniyle Gebze Ağır Ceza Mahkemesi’nde sekiz ay tutuklu olarak yargılandı.

Kadın öğretmene taciz iddiası: Açığa alındı

Memurluktan atılan E. K.’nin bir süre sonra mahkeme kararıyla görevine geri döndüğü ortaya çıktı. E.K., önce Eskişehir’in Han ilçesinde öğretmen olarak görev yaptı. Daha sonra 15 Eylül 2021 yılında Mihalgazi ilçesine halk eğitim müdürü olarak atandı. Mihalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir kadın öğretmen, müdürü “saldırgan ve kadına karşı uygunsuz olan hareketlerde bulunduğu” iddiasıyla valiliğe şikayet etti. Bunun üzerine E.K., kaymakamlık tarafından geçtiğimiz günlerde açığa alındı. Olay vesilesiyle E.K.’nin daha önce de kız öğrencilerine yönelik cinsel istismar suçlamalarıyla karşılaştığı hatta memurluktan atıldığı ortaya çıktı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER