A3 Haber

Biden yetkiyi verdi: ABD, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ek destek paketini onayladı

Biden yetkiyi verdi: ABD, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ek destek paketini onayladı

Biden yetkiyi verdi: ABD, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ek destek paketini onayladı
Mart 16
20:23 2022

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Ukrayna’ya yönelik 800 milyon dolarlık yeni yardım paketini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden basın toplantısı düzenledi. ABD’nin Ukrayna’ya desteğinin artarak devam edeceğini söyleyen Biden, Ukrayna’ya uçaksavar desteği vereceklerini ve bu yolla Ukrayna’nın hava sahasını koruyacağını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ekonomisi üzerindeki baskıya devam edeceklerini belirterek, “Putin’in bedel ödemesini ve pozisyonunu kaybetmesini istiyoruz” dedi.

ABD Başkanı Biden’ın düzenlediği basın toplantısından öne çıkanlar şöyle:

Kararlıyız, Putin çok ağır bir bedel ödeyecek. Önümüzdeki günlerde daha da fazlasını yapacağız. Rusya ekonomisinin belini kırıyoruz. Ukrayna’ın Putin için asla bir zafer olmamasını sağlayacağız. Putin’in işgal tehdidini çok ciddiye aldık. Ukrayna’ya daha fazla güvenlik vereceğim. 800 milyon dolarlık yeni bir güvenlik desteği verilmesini sağlayacağım yetkimi kullanarak emri verdim. Bu yeni destek eşi ve benzeri görülmemiş bir yardım sağlayacak. Bu yardım ile Ukrayna hava sahasını koruyabilecek.

“Bu uzun ve zor bir mücadele olabilir”

  • Bu daha önce görülmemiş bir destek. İnsani yardım uygulamasına da devam edeceğiz. 300 milyon dolarlık insani yardım da sağlıyoruz. Biz de Ukrayna ekonomisini doğrudan finansal destekle destekleyeceğiz. Amerikan halkı destek konusunda da sağlam duracaktır. ABD özgürlük güçlerini desteklemeye de devam edecektir. Ancak şunu da söylemem gerekiyor: Bu uzun ve zor bir mücadele olabilir”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER