A3 Haber

Gizli tanık ifadesiyle Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanına “Fethullahçılık” suçlaması: Savcı 15 yıl hapsini istedi

Gizli tanık ifadesiyle Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanına “Fethullahçılık” suçlaması: Savcı 15 yıl hapsini istedi

Gizli tanık ifadesiyle Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanına “Fethullahçılık” suçlaması: Savcı 15 yıl hapsini istedi
Mart 16
16:34 2022

Fethullahçıların İstanbul Üniversitesi’ndeki yapılanmasına ilişkin davada 10 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul’un yeniden yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Fatih Gürsul’un “örgüt üyeliği” suçundan 15 yıla kadar hapsini talep etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul’a yeniden yargılandığı davada 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Gürsul’a “FETÖ üyeliği” gerekçesiyle 26 Aralık 2017’de 10 buçuk yıl hapis cezası verilmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi, 14 Mart 2018’deki kararıyla cezayı hukuka uygun bulmuştu. Ancak Yargıtay, 19 Temmuz 2020’de yerel mahkeme kararını bozmuş, yeniden yargılama istemişti.

İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Gürsul ve avukatları katıldı.

“Gizli tanık” ifadesiyle suçlamalar

Duruşmada gizli tanık “Karadeniz”, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nden sesi ve görüntüsü bozularak dinlenildi. İfade veren “Karadeniz” adlı gizli tanık, Gürsul’un bir dönem cemaat evinde kalıp ders verdiğini öne sürerken, “FETÖ’nün İstanbul bölge temsilcisi” dediği firari Ahmet Hamdi Parlak ve ByLock’un lisans sahibi David Keynes’le dost olduğunu iddia etti. Ayrıca 2000’den sonra sanığı bir daha görmediğini dile getirdi.

İddiayı reddetti

Gürsul, öğrenci evlerinde kalmadığını, kimseyi çalıştırmadığını, akademisyen olduğunu belirterek, danışman olduğunun basında yer alması üzerine çeşitli yerlerden tebrik telefonları geldiğini anlattı. Gürsul, Ocak 2015’te satın aldığı telefonun incelendiğini, bu telefonda Ağustos 2014’te ByLock kullanıldığına rastlandığını belirterek, telefonun tekrar incelenmesini talep etti.

Savcı ceza istedi

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanığın ByLock kullanarak örgüt yapılanmasına dahil olduğu belirtilerek, silahlı terör örgütüne üye olmaktan yedi buçuk 15 yıla kadar hapis istedi. Gürsul, telefon faturasını mahkemeye sunarak, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti.

Faturası incelenecek

Mahkeme heyeti, sanığın sunduğu faturanın bilirkişiye gönderilerek rapor istenmesine ve sanığın yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmetti. Heyet, dava kapsamında bir dönem tutuklu kalan eski Demokratik Gelişim Partisi (DGP) genel başkan yardımcısı Kani Kudu’nun tanık olarak ifadesinin alınmasına ve sanığa savunmasını hazırlaması için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER