A3 Haber

Joe Biden’dan Putin’e sert sözler: Haydut, katil diktatör…

Joe Biden’dan Putin’e sert sözler: Haydut, katil diktatör…

Joe Biden’dan Putin’e sert sözler: Haydut, katil diktatör…
Mart 17
22:12 2022

ABD Başkanı Joe Biden, St. Patrick Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bu kez de “haydut” ve “katil bir diktatör” olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Biden, ABD’nin başkenti Washington DC’deki Capitol Hill’de St. Patrick Günü etkinliği kapsamında düzenlenen yıllık İrlanda Dostları Öğle Yemeği’nde konuştu.

Biden konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “katil bir diktatör” ve “haydut” olarak nitelendirerek, “Artık İrlanda ve Büyük Britanya var. Ukrayna halkına karşı ahlaksız bir savaş yürüten kanlı bir diktatöre, saf bir hayduta karşı birlikte duruyorlar. İrlanda ve ABD birlikte çalışıyor. Şimdi ilk kez güvenlik konseyindeler. İrlanda artık (Birleşmiş Milletler) güvenlik konseyinin bir parçası” dedi.

Yarın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapacağı görüşmeye değinen Biden, Xi’nin “söylediği her şeyi hatırladığını” belirterek, “Şaka bir yana 21. yüzyılda demokrasinin sürdürülebileceğine inanmıyor” dedi.

Öte yandan Biden dün bir gazeteci tarafından yöneltilen “Gördüklerinizden sonra Putin’e savaş suçlusu demeye hazır mısınız?” sorusuna, “Bence o bir savaş suçlusu” şeklinde cevap vermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER