Site icon A3 Haber

Özgür Aybaş’tan sigara zammı açıklaması: 30 TL’yi geçebilir

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya gelebilecek zamlar hakkında konuştu. Akbaş “30 TL’yi geçebilir” dedi.

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından, zam fırtınasına şimdi de sigara fiyatları eklendi.

Son altı ay içerisinde tütün mamullerine 9 TL’lik zam geldiğini vurgulayan Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Normalde sigara ve alkol zamları yılda bir kere yapılırdı. Bu daha sonraki yıllarda altı ayda bire düştü. Bunun sebebi maliyet giderleridir” ifadelerini kullandı.

Lojistik giderler fiyatlara yansıyor

Cumhuriyet’ten Sinem Nazlı Demir’e konuşan Aybaş, sigara fiyatlarına gelen zamların gider artışları ve dışa bağlılıktan kaynaklandığını vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu zamlar durmayacak ve devam edecek”

“Dünyada Türkiye’deki gibi bir fiyat artışı yok”

Dünyada var olan bir ekonomik krizden dolayı birçok ülkede tütün ve alkole zam geldiğine yönelik iddiaları yanıtlayan Aybaş, dünyada Türkiye’deki gibi bir fiyat artışının olmadığını belirterek “Evet bir artış var ama bizdeki kadar yüksek değil. Orada yapılan zamlar gelir dağılımına göre vatandaşı etkilemiyor. Ama maalesef 3-5-7-10 lira gibi zam geçişleri bizi etkiliyor. En son zamlardan sonra bizim sigara satışlarımız yüzde 50 düştü. Herkes tütün içmeye başladı. Ve şu an kaçak tütünün önü açıldı. Bu şekilde olması da devletin vergi kaybına uğradığının belirtisidir” dedi.

Exit mobile version